Φίλες και φίλοι, στον ήχο απόψε ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος

Φίλες και φίλοι, στον ήχο απόψε ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απόψε είναι η τελευταία βάρδια του τεχνικού ήχου Νίκου Νικολόπουλου στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

31 Μαΐου 2023

 

 

Του Μιχάλη Γελασάκη

Βάζω αυτήν την εικόνα που επέλεξε ο Βασίλης Κατσαρός για να τον αποχαιρετήσει, επειδή απεικονίζει όλη την ευγένεια των χεριών και της προσωπικότητάς του. Ο κύριος Νικολόπουλος είναι κομμάτι της μεγάλης ιστορίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας! Από τα χέρια του πέρασε ο ήχος που άκουσαν εκατομμύρια άνθρωποι εδώ και δεκαετίες. Πέρασαν χιλιάδες βινύλια που πρώτα ξεσκόνισε, βελόνες που ακούμπησε πάνω τους απαλά. Πέρασε η αγωνία των νέων παραγωγών, η εμπιστοσύνη τους, η γνώση και η φροντίδα για να ακουγόμαστε καλύτερα. Πέρασε η φλυαρία μας για άσχετα θέματα, οι παραξενιές του καθένα. Πέρασαν λάθη μας που διόρθωσε και άλλα που δεν ακούστηκαν ποτέ γιατί τα πρόλαβε. Ποτέ δεν φέρθηκε αδιάφορα. Μεγάλο πειραχτίρι και βαθιά υπεύθυνος άνθρωπος.

Αγαπημένε, θα μας λείψεις πολύ από την καθημερινότητά μας! Όπως λείπει ένα σπίτι σε έναν φοιτητή που μόλις το ξενοίκιασε. Απέραντος σεβασμός και μεγάλη αγάπη για ό,τι έχεις προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια!

Το όνομά σου ακούστηκε από ανθρώπους που αγαπήσαμε και μας καθόρισαν, ακούστηκε από τα στόματα φίλων και συναδέλφων. Το είπαμε τόσες φορές ως ταυτότητα που μας συνοδεύει. Η εικόνα σου θα αντηχεί στους λαβυρίνθους που ξέφυγαν από τα αυτιά μας για πάντα!

Σε ευχαριστούμε και σε ευχαριστώ για όλες τις ώρες που κάναμε παρέα. Δεν θα ξεχάσω τις περιγραφές σου για τον Μάνο Ελευθερίου. Φαντάζομαι τη συγκίνησή σου και ανατριχιάζω.

Φίλες και φίλοι, στον ήχο απόψε ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος.

(Από το facebook)