Ο Gary Lineker, ο πιο ακριβοπληρωμένος τηλεοπτικός παρουσιαστής στο BBC

Ο Gary Lineker, ο πιο ακριβοπληρωμένος τηλεοπτικός παρουσιαστής στο BBC
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεύτερη έρχεται η ραδιοφωνική παραγωγός Zoe Ball.

11 Ιουλίου 2023

Το BBC είναι υποχρεωμένο να δημοσιεύει κάθε χρόνο τους μισθούς των κορυφαίων στελεχών και παρουσιαστών του. Κάποιοι από αυτούς, τους μισθούς, είναι τόσο υψηλοί που προκαλούν άγρια κριτική από τις εφημερίδες, όπως αναφέρει σχετικά το Reuters.

Ο Gary Lineker λοιπόν, ο παλιός αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας στο ποδόσφαιρο, για το οικονομικό έτος 2022-2023, είναι ο καλύτερα αμειβόμενος σχολιαστής κερδίζοντας περισσότερα από 1,35 εκατομμύρια λίρες. Ο Λίνεκερ, αν θυμάστε, απολύθηκε τον Μάρτιο επειδή επέκρινε στο Twitter τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά μετά από την τεράστια αντίδραση (και μέσα στο BBC) αναγκάστηκαν να τον ξαναπάρουν.

Η πιο ακριβοπληρωμένη ραδιοφωνική παραγωγός και δεύτερη υψηλότερη συνολικά, ήταν η Zoe Ball, παρουσιάστρια του καθημερινού τρίωρου πρωινού του Radio 2 με (ετήσιο μισθό) 984.999 λιρών! Είναι άλλωστε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια τόσο στο Radio 1 Breakfast όσο και στο The Radio 2 Breakfast Show.

Τα έσοδα του BBC ήταν 3,74 δισεκατομμύρια λίρες από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει ο κόσμος και 5,72 δισεκατομμύρια λίρες από εμπορικά έσοδα και επιχορηγήσεις.