Και Talk Radio και TOC Radio;

Και Talk Radio και TOC Radio;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο πανομοιότυπα (ηχητικά) ραδιόφωνα, από δύο συνεργαζόμενους ομίλους.

10 Αυγούστου 2023

Όπως σας έχουμε αναφέρει εδώ, το τελευταίο διάστημα γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις γύρω από τον χώρο του ενημερωτικού ραδιοφώνου, τόσο από τον όμιλο Βαρδινογιάννη όσο και από τις Αττικές Εκδόσεις. Με εγχειρήματα, όμως, που κινδυνεύουν να προκαλέσουν μια σύγχυση στους ακροατές, καθώς έχουν σχεδόν τα ίδια ονόματα.

Από τη μια, τον περσινό Νοέμβριο η εταιρεία που λειτουργεί τον Alpha 98.9, ιδιοκτησίας του ομίλου Βαρδινογιάννη, κατοχύρωσε τους τίτλους «Talk Radio» και «Tok Radio». Ο σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν το επαναλανσάρισμα της συχνότητας, το οποίο ήταν να γίνει μέσα στην περασμένη άνοιξη, ωστόσο αναβλήθηκε για τη νέα σεζόν και συγκεκριμένα την 1 Οκτωβρίου.

Από την άλλη η μητρική εταιρεία των Αττικών Εκδόσεων κατοχύρωσε τον Ιούλιο τους τίτλους «TOC Radio», που παραπέμπει ευθέως στο ενημερωτικό portal TheTOC.gr που λειτουργεί, και «Tok Radio» που είναι ο ίδιος με εκείνον του ραδιοφώνου του Alpha. Ο όμιλος προς το παρόν ελέγχει μόνο μουσικούς σταθμούς, τρεις δικούς του (Athens DeeJay 95.2, Rock FM 96.9, Λάμψη 92.3) και έχει και την εμπορική διαχείριση του Best 92.6.

Όπως γίνεται αντιληπτό όλοι αυτοί οι τίτλοι όχι μόνο είναι ηχητικά πανομοιότυποι μεταξύ τους, αλλά απευθύνονται και στον ίδιο χώρο, εκείνον της ενημέρωσης. Και μάλιστα από ομίλους που συνεργάζονται στενά εδώ και χρόνια, καθώς ένα μέρος των ΜΜΕ των Αττικών Εκδόσεων στεγάζεται στο κτίριο του Star, στην Κάτω Κηφισιά. Βέβαια το να κατοχυρώσεις έναν ραδιοαφωνικό τίτλο δεν σημαίνει ότι θα ανοίξεις και ραδιόφωνο.