Το ειδησεογραφικό πρόγραμμα που απέμεινε στα τρία βασικά κανάλια της ΕΡΤ

Το ειδησεογραφικό πρόγραμμα που απέμεινε στα τρία βασικά κανάλια της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τη συγκέντρωση του συνόλου, σχεδόν, της ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης στο ΕΡΤ News.

27 Αυγούστου 2023

Ιδιαίτερη ημέρα αυτή η Δευτέρα 28 Αυγούστου για την ΕΡΤ, καθώς θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά οι αλλαγές στα τρία βασικά της κανάλια, σε επίπεδο ειδησεογραφικού προγράμματος, προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΡΤ News.

Στην ΕΡΤ1 η ενημέρωση ξεκινά από τις 05.30 με ένα ημίωρο δελτίο ειδήσεων, συνεχίζει στις 06.00 με την εκπομπή «Συνδέσεις» του Κώστα Παπαχλιμίντζου και της Χριστίνας Βίδου, και σταματά -προς το παρόν- στις 10.00 με την εκπομπή «News Room», διάρκειας 45 λεπτών. Στις 18.00 και μέχρι τις 19.15 προβάλλεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού με τον Γιώργο Κουβαρά. Εκτάκτως, λόγω του Μουντομπάσκετ, δεν θα μεταδοθεί κάποιο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.

Την άλλη Δευτέρα όμως, που δεν θα υπάρξουν αγώνες της διοργάνωσης, το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 θα είναι εν μέρει διαφορετικό. Στις 10.00 την θέση του «News Room» θα πάρει η ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, μέχρι και τις 12.00 οπότε και θα βγει στον αέρα το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, διάρκειας μιας ώρας, με τον Γιάννη Μούτσο.

Στην ΕΡΤ3 θα υπάρξει μόνο μια ωριαία ενημερωτική εκπομπή τα μεσημέρια, η «Περίμετρος» με την Κατερίνα Ρενιέρη, και ένα ημίωρο περιφερειακό δελτίο ειδήσεων στις 19.30. Το τελευταίο, μάλιστα, προστέθηκε άρον άρον μετά τις πολλές αντιδράσεις που προκάλεσε η πλήρης, αρχικά, κατάργηση των δελτίων ειδήσεων στο κανάλι. Την άλλη Δευτέρα 4 Σεπτεμβριου γίνεται μια ακόμη προσθήκη, της εκπομπής «Μέρα με χρώμα» με την Έλσα Ποιμενίδου, διάρκειας 1,5 ώρας.

Τέλος, η ΕΡΤ2 παραμένει αμιγώς ψυχαγωγική προβάλλοντας μόνο ντοκιμαντέρ, παιδικά, ταινίες και σειρές όλο το 24ωρο.