Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη λάσπη, από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη λάσπη, από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συγκλονιστικός Αλκίνοος χθες στην Τεχνόπολη

12 Σεπτεμβρίου 2023

«Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, από τους βουλιαγμένους δρόμους, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη, από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμμένη, την πνιγμένη χώρα μας.
Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες, ο ανεκδιήγητος δήμαρχος, ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος, "...ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε...". Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς.
Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.
Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη.
Έρχομαι από τη λάσπη!
Και σας ευχαριστώ που μετά από τις πολύ έντονες μέρες και νύχτες που είστε απόψε εδώ για να στήσουμε μαζί μία ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή και εκτός τόπου και χρόνου.
Καλώς βρεθήκαμε και καλή μοιρασιά αδέρφια!».

O Αλκίνοος Ιωαννίδης, ανέβηκε χθες στη σκηνή της Τεχνόπολης, φορώντας μπλούζα με την υψωμένη γροθιά του Βασίλη Μάγγου