Γιατί άραγε το Mega ξαφνικά χτυπάει την ΕΡΤ και τον Κωνσταντίνο Ζούλα;

Γιατί άραγε το Mega ξαφνικά χτυπάει την ΕΡΤ και τον Κωνσταντίνο Ζούλα;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Μεγάλου Καναλιού στο κεντρικό του δελτίο.

13 Σεπτεμβρίου 2023

 

«Σοβαρές καταγγελίες για "πάρτι" εκατομμυρίων στην ΕΡΤ» ανέφερε το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του Mega, τη Δευτέρα το βράδυ, «με εργαζόμενους να προχωρούν σε κρίσιμα ερωτήματα για τη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων σε δαπανηρές εξωτερικές και μεικτές παραγωγές». To Mega πάτησε πάνω στην επιστολή της Αθηνάς Καμπάκογλου στην ΕΣΗΕΑ, αναδεικνύοντας ένα υπαρκτό ζήτημα που τρέχει εδώ και κάποιες εβδομάδες και το έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά στο e-tetRadio. Από τις 22 Αυγούστου γράφαμε αλλά και πιο πριν: Αθηνά Καμπάκογλου εναντίον Κωνσταντίνου Ζούλα για την «Αυλή των Χρωμάτων»

Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Αναρωτιόμαστε γιατί ξαφνικά το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη χτυπάει την ΕΡΤ. Τη διοίκηση της ΕΡΤ για την ακρίβεια. Δεν λέει ψέμματα εννοείται (σ)το ρεπορτάζ, αλήθεια λέει, αλλά γιατί το κάνει; Και ειδικά τώρα, στο συγκεκριμένο timing. Εκτός αν όντως ενδιαφέρεται τόσο για το χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων, οπότε πάμε πάσο. Παίρνουμε ποπ κορν και καθόμαστε αναπαυτικά να απολαύσουμε το θέαμα

Το ρεπορτάζ του Mega έλεγε, κατά λέξη, τα εξής:

Κρίσιμα ερωτήματα θέτουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και εκπρόσωποί τους στη διοίκηση του ραδιομεγάρου για τη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων σε δαπανηρές εξωτερικές και μεικτές παραγωγές που αποτελούν τον κύριο όγκο του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
Ενδεικτική είναι η επιστολή της δημοσιογράφου Αθηνάς Καμπάκογλου στην ΕΣΗΕΑ, όπου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας επιχείρησε να βάλει στο ίδιο καθεστώς ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος και της δικής του εκπομπής, που ήταν εσωτερικής παραγωγής και είχε επιτυχημένη πορεία, όπως τονίζει με ελάχιστα χρήματα.
«Η αντικατάστασή μου πόσα ακριβώς χρήματα θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό; Με ποιο δικαίωμα υποτιμά και απαξιώνει διαρκώς το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης και πού ακριβώς επιδιώκει να φθάσει», είπε η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στις τακτικές του κυρίου Ζούλα, τονίζοντας ότι λαμβάνει μόνος αποφάσεις που οδηγούν σε υπέρογκες δαπάνες και σε απαξίωση του προσωπικού και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.
«Η εκπομπή μπήκε στο στόχαστρο του Προέδρου πριν από ενάμισι χρόνο, και υπό την απειλή της κατάργησής της, έγινε μεικτή παραγωγή με την έλευση συμπαρουσιαστή, ανεβάζοντας το κόστος σε 10.000 € ανά επεισόδιο», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ είχε καταγγείλει άπω το περασμένο έτος απευθείας αναθέσεις κατατμήσεις των διαγωνισμών και αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ
Η κατάσταση δείχνει εκρηκτική στη δημόσια τηλεόραση και τα σύννεφα έχουν φτάσει μέχρι τη Θεσσαλονίκη στην ΕΡΤ3. Την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο περιφερειακό κανάλι της ΕΡΤ προχώρησαν σε στάση εργασίας με την ΠΟΕΣΥ και τις ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών να καταγγέλλουν πως οι δαπάνες σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές έχουν οδηγήσει στη συστηματική συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος.