Το BBC διαψεύδει ότι έκοψε την Roisin Murphy από το 6 Music

Το BBC διαψεύδει ότι έκοψε την Roisin Murphy από το 6 Music
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είχε προγραμματίσει ένα αφιέρωμα σε αυτήν αλλά το ματαίωσε.

14 Σεπτεμβρίου 2023

Το BBC 6 Music λοιπόν είχε προγραμματίσει για την εβδομάδα που μας έρχεται ένα μεταμεσονύκτιο αφιέρωμα στην Roisin Murphy. Πέντε ώρες με τραγούδια, συνεντεύξεις και στιγμιότυπα συναυλιών της σε ένα αφιέρωμα από αυτά που κάνει συχνά ο σταθμός σε διάφορους καλλιτέχνες ερευνώντας ποιος τους επηρέασε και ποιους έχει εμπνεύσει η μουσική τους. Το πρόγραμμα είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η Roisin Murphy αντικαταστάθηκε από την Little Simz.

Ακούστηκαν διάφορες φήμες ότι το BBC έκοψε την Roisin Murphy λόγω ενός σχόλιου που έκανε η τραγουδίστρια προ μηνός και θεωρήθηκε τρανσφοβικό, «puberty blockers ARE FUCKED», κάνοντας λόγο για «μικρά μπερδεμένα παιδιά είναι ευάλωτα και πρέπει να προστατεύονται». ΟΙ αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές, οπότε η Roisin Murphy αναγκάστηκε να το αποσύρει ζητώντας συγγνώμη.

Το BBC πάντως διέψευσε ότι τα σχόλια της Roisin Murphy ήταν ο λόγος που δεν θα μεταδοθεί το αφιέρωμα στο 6 Music εξηγώντας ότι προτίμησε την Little Simz γιατί ταιριάζει στο αφιέρωμα του σταθμού, την άλλη εβδομάδα, το 6 Music's Way With Words για την Εθνική Ημέρα Ποίησης.