Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στα κανάλια

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στα κανάλια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι ειδικές εκπομπές που βγάζουν στον αέρα σήμερα, για τις εκλογικές «μάχες» σε δήμους και περιφέρειες.

08 Οκτωβρίου 2023

ACTION 24

Από τις 6 το πρωί, δημοσιογράφοι του ACTION 24, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκλογολόγοι και πολιτικοί αναλυτές καταγράφουν και μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό, όλα όσα συμβαίνουν στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών, οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων, τα σενάρια για την επόμενη μέρα της κάλπης. Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα:

06.00-10.00 Γιώργος Κακούσης / Άννα Λιβαθυνού
10.00-13.00 Νίκος Υποφάντης / Ντόρα Κουτροκόη
13.00-13.30 Δελτίο ειδήσεων (Νικόλ Ποφάντη)
13.30-15.00 Τηλεοπτικό Πρόγραμμα
15.00-18.00 Γιώργος Πιέρρος / Ελένη Καλογεροπούλου / Δημήτρης Τάκης
Από τις 18.00 Βασίλης Τσεκούρας / Εύη Φραγκάκη / Σεραφείμ Κοτρώτσος

-------------------------

ALPHA

 Στις 09.30, ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από το άνοιγμα της κάλπης. Σε ζωντανή σύνδεση με το Υπουργείο Εσωτερικών καταγράφονται όλες οι διαδικασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Το μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων στις 13.00, με το πάνελ των δημοσιογράφων στο στούντιο και τους ρεπόρτερ στον τόπο της είδησης μεταδίδουν όλα τα νεότερα: πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, πού και πώς ψήφισαν οι υποψήφιοι και οι πολιτικοί αρχηγοί, τι δήλωσαν. Και η συντροφιά του «Καλύτερα δε γίνεται!» με τη Ναταλία Γερμανού στις 13.50, είναι μέσα στο κλίμα της ημέρας, με ζωντανές συνδέσεις, ανταποκρίσεις και συνεχή ροή ειδήσεων.

Στις 18.00, ο Αντώνης Σρόιτερ, από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, δίνει τον τόνο της εκλογικής βραδιάς. Μαζί του ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Μάνεσης, η Λώρα Ιωάννου και ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Κωνσταντινίδης με τα δικά τους σχόλια. Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος για να αναλύσει τα σημαντικά ευρήματα της νέας δημοσκόπησης για τον Alpha, που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση καθώς και στις πολιτικές εξελίξεις.

Ζωντανές συνδέσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, τις 13 περιφέρειες και τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τα επιτελεία των υποψηφίων και των κομμάτων για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων και πλούσιο ρεπορτάζ από τις πληγείσες περιοχές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα βγάλουν ειδήσεις. Καλεσμένοι από το χώρο της πολιτικής αλλά και του θεάματος συνθέτουν την εικόνα της μαραθώνιας ζωντανής εκπομπής μέχρι αργά το βράδυ και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

-------------------------

ΑΝΤ1

Από τις 05.30, το «Στούντιο με Θέα» και η Φαίη Μαυραγάνη θα δίνουν το στίγμα της εκλογικής ημέρας, μέσα από χρηστικές πληροφορίες, αναλύσεις και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα σε περιφέρειες, δήμους, πόλεις και χωριά. Στις 09.50, το «I love ΣΟΥ ΚΟΥ» με την Μπέττυ Μαγγίρα θα παρακολουθήσει και αυτό την πορεία της εκλογικής αναμέτρησης με τη συμβολή της Ρίτσας Μπιζόγλη. Στις 13.00, η Μαρία Σαράφογλου θα παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις, τα στιγμιότυπα και τα παραλειπόμενα της ψηφοφορίας, μέσα από ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις. Στις 18.30, στο εκλογικό Κεντρικό Δελτίο της ημέρας η Ρίτσα Μπιζόγλη και οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 σε ολόκληρη τη χώρα, θα καταγράψουν το κλείσιμο της κάλπης και θα δώσουν την εικόνα πριν την καταμέτρηση των ψήφων.

Στις 22.00, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της κάλπης και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της εκλογικής αναμέτρησης. Μαζί του στο στούντιο, θα βρίσκεται ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου, η Φαίη Μαυραγάνη, οι σχολιαστές του ANT1, Αντώνης Δελλατόλας και Κάτια Μακρή, ο πρόεδρος της MARC, Θωμάς Γεράκης, αλλά και κορυφαία στελέχη των κομμάτων και της δημόσιας ζωής, που θα αναλύσουν τα αποτελέσματα και το πολιτικό σκηνικό για την επόμενη ημέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

-------------------------

ATTICA

Από τις 10 το πρωί, η τηλεόραση του ATTICA TV παρουσιάζει με όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό της, την εκλογική αναμέτρηση με ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Τον ενημερωτικό μαραθώνιο ανοίγουν ο Γιάννης Μπασκάκης, η Αθηνά Σούτζου, η Αλεξάνδρα Ντούσκα, η Ανθή Σαλαγκούδη και ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος. Από τις 5 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ, συνεχίζουν τον ενημερωτικό μαραθώνιο ο Αλέξανδρος Κλώσσας, η Κατερίνα Ζάννα, ο Γιώργος Χουδαλάκης, η Βούλα Κεχαγιά και ο Γιώργος Μελιγγώνης. Με σχολιαστές τον Βασίλης Σκουρή, τη Μάγκυ Δούση, τον Νίκο Ελευθερόγλου και την Έλλη Τριανταφύλλου.

-------------------------

ΕΡΤ NEWS / ΕΡΤ1

Εκτάκτως, από τις 5.30 το πρωί στο ΕΡΤNEWS (και με παράλληλη μετάδοση από την ΕΡΤ1), ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη, μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», δίνουν το πρώτο στίγμα της ημέρας. Και, βέβαια, η ενημέρωση δεν σταματάει, καθώς το ΕΡΤNEWS θα συνεχίσει να μεταδίδει πρώτο όλες τις εξελίξεις από ολόκληρη τη χώρα, με συνδέσεις με τα στρατηγεία των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών, αλλά και με τα επιτελεία των κομμάτων. Στις 16.00, παίρνουν θέση στο στούντιο η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Μάκης Προβατάς, για να μεταφέρουν όλες τις ειδήσεις, τις εκτιμήσεις και την εικόνα από τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Η εκλογική βραδιά αρχίζει στο ΕΡΤNEWS στις 17.30 (με παράλληλη μετάδοση από την ΕΡΤ1 στις 18.00). Στο στούντιο ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης και η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με καλεσμένους πολιτικούς, αναλυτές, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν, έως αργά το βράδυ, τα αποτελέσματα, αλλά και θα παρουσιάσουν όλες τις αναλύσεις και εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα. Νικητές και ηττημένοι, τα «κάστρα» που άλλαξαν χέρια, ποιοι θα ξαναδώσουν τη μάχη και την επόμενη Κυριακή, οι ζημίες και τα οφέλη για τα πολιτικά κόμματα.

Και σε αυτές τις εκλογές, η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και την εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, θα προσφέρει στους τηλεθεατές έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, μέσα από την πιο άρτια και σύγχρονη τεχνολογία με τη χρήση διαδραστικών γραφημάτων.

-------------------------

ΕΡΤ3

Το εκλογικό κλίμα από την Περιφέρεια θα μεταφέρει από τις 7 το πρωί και η ΕΡΤ3 με τη Σύνθια Σάπικα. Από τις 13.00 έως τις 15.00, η Κατερίνα Ρενιέρη και η «Περίμετρος» θα μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία (η εκπομπή θα μεταδοθεί παράλληλα και από το ΕΡΤNEWS). H εκλογική βραδιά στην ΕΡΤ3 θα αρχίσει αμέσως μετά τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Άρη-Ολυμπιακού (αρχίζει στις 17.15), οπότε και θα συνδεθεί με το ΕΡΤNEWS. Σημειώνεται ότι όπως και στις εθνικές εκλογές, έτσι και τώρα, θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς από την ΕΡΤ3.

-------------------------

MEGA

Στις 18.00, η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος ξεκινούν τον εκλογικό μαραθώνιο, μαζί με την έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο του σταθμού. Με τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης MEGA, Σταμάτη Μαλέλη, στον συντονισμό, παρακολουθούν την εκλογική διαδικασία λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες. Μετά τις 19.00, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα με τη χρήση των πρωτοποριακών γραφικών και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του MEGA.

Μέσα από συνδέσεις με τους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας, οι δημοσιογράφοι του σταθμού καταγράφουν τον παλμό της ημέρας και σκιαγραφούν την εικόνα της εκλογικής διαδικασίας. Μέχρι αργά το βράδυ, το δημοσιογραφικό επιτελείο του MEGA, από κοινού με κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και έγκριτους καλεσμένους στο στούντιο, κάνουν την πρώτη αποτίμηση του μηνύματος της κάλπης, εξετάζουν τα σενάρια της επόμενης ημέρας και προσδιορίζουν το πολιτικό αποτύπωμα των αποτελεσμάτων σε κομβικές Περιφέρειες και Δήμους.

-------------------------

OPEN

Στις 6 το πρωί αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Χαριτάτο και την Ευλαμπία Ρέβη που δίνουν το εκλογικό στίγμα της ημέρας με το άνοιγμα της κάλπης. Στις 11 τη σκυτάλη παίρνουν ο Χρήστος Τσιγουρής και η Στέλλα Παπαμιχαήλ, με πληροφορίες για τη ροή της εκλογικής διαδικασίας και συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα. Στην 1 ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο Ειδήσεων με την Μίνα Καραμήτρου.

Στις 6 το απόγευμα αρχίζει η εκλογική βραδιά με την Εύα Αντωνοπούλου, την Έλλη Στάη, τον Δημήτρη Καμπουράκη, τον Παναγιώτη Στάθη και τον επικεφαλής της MRB Δημήτρη Μαύρο. Μαζί τους, όλα τα στελέχη του Ανοιχτού Καναλιού, οι δημοσιογράφοι, οι αναλυτές, οι ανταποκριτές και το τεχνικό δυναμικό. Πώς διαμορφώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί στους δήμους και τις περιφέρειες;

-------------------------

ΣΚΑΪ

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά από τις 05.30 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα», ακολουθούν στις 09.40 οι «Δεκατιανοί», Γιάννης Πιτταράς και Γιώργος Γρηγοριάδης και στις 14.00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Λένα Φλυτζάνη στον πρώτο απολογισμό της εκλογικής διαδικασίας.

Στις 17.45, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ, αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της PULSE RC Γιώργο Αράπογλου. Και όπως πάντα, τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τις μεγάλες πόλεις και τα «κάστρα» των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών και η πιο ολοκληρωμένη ανάλυση των αποτελεσμάτων και της επόμενης ημέρας.

(φώτο: makthes.gr)