Πόσο επιτυχημένη είναι η Διοίκηση της ΕΡΤ στο θέμα της μυθοπλασίας;

Πόσο επιτυχημένη είναι η Διοίκηση της ΕΡΤ στο θέμα της μυθοπλασίας;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο ερώτημα του τίτλου, υπάρχει απάντηση. Βάσει ευρημάτων πάντα.

21 Νοεμβρίου 2023

Πόσο επιτυχημένη είναι λοιπόν η Διοίκηση της ΕΡΤ στο θέμα της μυθοπλασίας; Ας δούμε κατ’ αρχάς ποιες είναι οι σειρές της ΕΡΤ φέτος και ποιες οι επιδόσεις τους. Αυτό το διάστημα μεταδίδονται έξι σίριαλ στην ΕΡΤ1, τα περισσότερα από κάθε άλλο κανάλι (εκτός από τον Alpha που επίσης προβάλλει έξι). Σαν πολλά δεν είναι όταν ολόκληρο Mega έχει μόνο τρία;

Τέλος πάντων, τα έξι σίριαλ της ΕΡΤ βρίσκονται στις 7 τελευταίες θέσεις της τηλεθέασης, ανάμεσα στα σίριαλ όλων των καναλιών. Και θα ήταν στις 6 τελευταίες, η απόλυτη αποτυχία δηλαδή, αν δεν υπήρχε η άλλη μεγάλη αποτυχία της χρονιάς, οι «Πανθέοι» στον ΣΚΑΪ. Το πιο επιτυχημένο σίριαλ της ΕΡΤ είναι «Η παραλία» (Δευτέρα με Πέμπτη στις 22.45) με έναν μέσο όρο γύρω στο 7,8%. Την ίδια ώρα, για να καταλάβετε τη διαφορά, «Η Μάγισσα» του ΑΝΤ1 κάνει 18,8% και οι «Φόνοι στο καμπαναριό» του Alpha 18,5%.

Συνεχίζουμε όμως με την ΕΡΤ. Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» (Δευτέρα και Τρίτη στις 21.45) πιάνει το φτωχό 4,3%. Η «Ηλέκτρα» (Δευτέρα με Πέμπτη στις 19.10) βρίσκεται στο 3,9%. Ο «Ορκος» (Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.45) έχει 3,5%. Το σίριαλ «Στα σύρματα» (Παρασκευή στις 21.45) βρίσκεται στο 3,2%. Τελευταίος και καταϊδρωμένος με 2,5% έρχεται ο «Τρίτος όροφος» που το «έκαψε» βέβαια η ίδια η ΕΡΤ με τον τραγικό προγραμματισμό της (Δευτέρα με Παρασκευή στις 21.15).

Να και οι μέσοι όροι των σίριαλ των καναλιών στις ηλικίες 18-54:

Alpha (6 σίριαλ) 15,7%
ΑΝΤ1 (4 σίριαλ) 13,3%
Mega (3 σίριαλ) 12,8%
Open (1 σίριαλ) 11%
Star (1 σίριαλ) 11%
ΕΡΤ (6 σίριαλ) 4,2%
ΣΚΑΪ (1 σίριαλ) 4%

Θα μου πείτε ότι τα σίριαλ της ΕΡΤ1 τα χαντακώνουν τα, ούτως ή άλλως, χαμηλά ποσοστά του καναλιού. Μπορεί, οκέι. Από την άλλη, βέβαια, όταν παρουσιάζει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός η ΕΡΤ ανεβάζει φουλ τηλεθέαση.

Οπως και να έχει, αυτά είναι τα νούμερά της στη μυθοπλασία. Κρίνετε από μόνοι σας εσείς και απαντήστε στο ερώτημα του τίτλου.

(από την Εφημερίδα των Συντακτών)