Μία Κυριακή στο Kosmos FM με άλμπουμ και τραγούδια που γίνονται 50 ετών

Μία Κυριακή στο Kosmos FM με άλμπουμ και τραγούδια που γίνονται 50 ετών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Κυριακή το Kosmos γυρίζει τον χρόνο μισό αιώνα πίσω με ηχογραφήσεις του 1974

02 Φεβρουαρίου 2024

Στις 8:00, ο Γιώργος Φλωράκης παρουσιάζει μερικούς από τους πιο σημαντικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν το 1974, από τον Bob Dylan, την Joni Mitchell και τον Neil Young μέχρι τον Miles Davis, τον Fela Kuti και τον Astor Piazzolla κι από εκεί στην Elis Regina με τον Antonio Carlos Jobim, τον Lucio Battisti, τον Stevie Wonder, τους Funkadelic για να καταλήξει στους Cockney Rebel, τους Supertramp, τον Randy Newman και τον Robert Wyatt.

Στις 10:00, η Γιώτα Κοτσέτα προτείνει ταινίες του 1974: ο Αλ Πατσίνο συναντά στο πλατό τον Ρομπέρ Ντε Νίρο και την Ντάϊαν Κίτον για τον «Νονό ΙΙ», το 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βραβεύει τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη και την ηθοποιό Μαρία Αλκαίου για την ταινία «Η Φόνισσα», ενώ «Το κεντρί» με πρωταγωνιστές τους Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ σαρώνει τα Όσκαρ. Α, και ο Andy Warhol ζωγραφίζει στο στούντιό του στη Νέα Υόρκη τον διάσημο φωτογράφο Man Ray!

Στις 12:00, ο Μιχάλης Καμάκας εστιάζει στη Μεγάλη Βρετανία που φλέγεται καλλιτεχνικά με το glam rock και με πρωτεργάτες τους T. Rex και τον David Bowie, να καταλαμβάνει οτιδήποτε σχετίζεται με ποπ κουλτούρα. Είναι, όμως, και η χρονιά που η ήρεμη δύναμη της progressive δηλώνει το παρών στην πιο παραγωγική δισκογραφικά στιγμή της με πρωταγωνιστές τους Genesis, Yes, King Crimson, Jethro Tull κ.α.

Στις 18:00, ο Γιάννης Πετρίδης παρουσιάζει μουσική και τραγούδια από ταινίες του 1974 που πήραν βραβείο Όσκαρ εκείνη τη χρονιά, ορισμένα σημαντικά άλμπουμ από τους John Lennon, Paul Mcartney, Elton John, Carole King κ.ά. που κυκλοφόρησαν πριν από 50 χρόνια, όπως, επίσης, ορισμένα αγαπημένα ιταλικά τραγούδια του 1974.

Στις 20:00, η Θάλεια Καραμολέγκου διατρέχει, μέσω της μουσικής, τη μεγάλη πετρελαϊκή κρίση, το σκάνδαλο Watergate την «Επανάσταση των γαρυφάλλων» στην Πορτογαλία, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και την εμφάνιση ενός νέου συγγραφέα, του Stephen King. Στο μεταξύ, οι Residents κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, ο Tim Buckley το τελευταίο του, γεννιέται το νεοϋρκέζικο κλαμπ CBGB αλλά και οι σουπερστάρ ΑΒΒΑ.

Στις 22:00 ο Μανώλης Φάμελλος θα παίξει τραγούδια του δρόμου και των σαλονιών (ή μάλλον των saloon), τραγούδια εποχής που άφησαν εποχή, όπως τα θυμόμαστε, αλλά και σε σύγχρονες αποδόσεις.