Τα επεισόδια του podcast «Istorima» που έρχονται αυτή την εβδομάδα

Τα επεισόδια του podcast «Istorima» που έρχονται αυτή την εβδομάδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στo ERTecho και τη Φωνή της Ελλάδας.

05 Φεβρουαρίου 2024

5 νέα επεισόδια του «Istorima», της σειράς podcast με προφορικές ιστορίες που συνυπογράφουν η Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming, έρχονται και αυτή την εβδομάδα στο ERTecho και τη Φωνή της Ελλάδας. Στην ραδιοφωνική πλατφόρμα της ΕΡΤ είναι διαθέσιμα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 21.00, και τις Κυριακές από τις 11.00 το ελληνικό επεισόδιο και από τις 17.00 το αγγλικό. Αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

«Ο κίνδυνος με ακολουθούσε σε στεριά και θάλασσα»
Ύστερα από ένα ατύχημα εν πλω, ο Παναγιώτης Περάκης αποφασίζει να αφήσει τους κινδύνους της ζωής στη θάλασσα και να εργαστεί ως ναυτεργάτης στη Ζώνη του Περάματος. Αλλά κι εκεί, τα εργατικά ατυχήματα καραδοκούν.

-------------------------

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

«Εκείνη η Κυριακή, στη Θύρα 7»
Στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, εκατοντάδες φίλαθλοι εγκλωβίζονται ασφυκτικά στα σκαλιά του Σταδίου Καραϊσκάκη, όταν η βαριά μεταλλική πόρτα της Θύρας 7 δεν ανοίγει ποτέ. Τις στιγμές που ακολουθούν, μπροστά στα μάτια του Μιχάλη Καζάκου, θα διαδραματισθεί η μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού.

-------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

«Τέσσερα χρόνια φυλακή για τροχαίο»
Ένας νεαρός αγρότης προκαλεί τροχαίο σ’ έναν επαρχιακό δρόμο και δύο παιδιά χάνουν τη ζωή τους. Καταλήγει στη φυλακή και περιγράφει τις απίστευτες στιγμές που ζει εκεί.

-------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

«Μια ζωή παλεύω με τα κιλά μου»
Η Μαριλιάνα Παντούλα θυμάται από μικρό παιδί τον εαυτό της με παραπανίσια κιλά. Οι διατροφολόγοι έμπαιναν κι έβγαιναν από τη ζωή της, με μεγάλες συνέπειες στην αυτοεκτίμηση και την εικόνα της. Μέχρι που κατάλαβε ότι το βάρος που έφερε όλη της τη ζωή, δεν οφειλόταν στα κιλά της.

«A ride of discovery»
Vassilis Messitidis is the only Greek to have crossed four continents on two wheels.

(φώτο: imerodromos.gr)