Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί επίσημη διαδικασία κατά του TikTok

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί επίσημη διαδικασία κατά του TikTok
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο TikTok συνδέονται μηνιαίως (στην ΕΕ) περισσότεροι από 135,9 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες.

19 Φεβρουαρίου 2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία για να αξιολογήσει κατά πόσον το TikTok ενδέχεται να έχει παραβιάσει τον κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες όσον αφορά την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια των διαφημίσεων, την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα, καθώς και τη διαχείριση των κινδύνων του εθιστικού σχεδιασμού και του επιβλαβούς περιεχομένου.

Με βάση την προκαταρκτική έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων με βάση μια ανάλυση της έκθεσης αξιολόγησης κινδύνου που απέστειλε το TikTok τον Σεπτέμβριο του 2023, καθώς και τις απαντήσεις του TikTok στα επίσημα αιτήματα παροχής πληροφοριών της Επιτροπής, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει επίσημη διαδικασία κατά του TikTok.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν είπε τα εξής: «Ως πλατφόρμα που απευθύνεται σε εκατομμύρια παιδιά και εφήβους, το TikTok πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με τον κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο. Κινούμε σήμερα αυτή την επίσημη διαδικασία επί παραβάσει για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται αναλογικά μέτρα για την προστασία της σωματικής και συναισθηματικής υγείας των νέων Ευρωπαίων».