Η «δημοκρατία» πάει για «Διεθνής Εφημερίδα της Χρονιάς» στα 2024 Newspaper Awards

Η «δημοκρατία» πάει για «Διεθνής Εφημερίδα της Χρονιάς» στα 2024 Newspaper Awards
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αντιπάλους, για το βραβείο, ιστορικές εφημερίδες.

22 Φεβρουαρίου 2024

Η «δημοκρατία» βρίσκεται στην τελική λίστα με τις υποψηφιότητες για τη «Διεθνή Εφημερίδα της Χρονιάς» στα 2024 Newspaper Awards, σε αυτά τα βραβεία του Ηνωμένου Βασιλείου αποκλειστικά για εφημερίδες.

Όπως διαβάζουμε στο Newsbreak, τα Βραβεία Εφημερίδων 2024 συμπεριλαμβάνουν 13 ξεχωριστές κατηγορίες, στις οποίες διαγωνίζονται κάθε χρόνο εφημερίδες απ’ όλο τον κόσμο. Η ελληνική εφημερίδα είναι υποψήφια σε μια κατηγορία που αφορά το σύνολο του δημοσιογραφικού αποτελέσματος, στην κατηγορία «INTERNATIONAL NEWSPAPER OF THE YEAR Premier Award» για διεθνείς ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών.

Επτά εφημερίδες είναι οι τελικοί διεκδικητές, μεγάλα ονόματα του Τύπου όλες τους, οι «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (Γερμανία), «Le Monde» (Γαλλία), «China Daily» (Κίνα, παγκόσμια έκδοση), «δημοκρατία» (Ελλάδα), «ABC» (Ισπανία), «Børneavisen» (Δανία), «The National» (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

«Είναι αυτονόητο ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η "δ" έφτασε στην τελική φάση και θα διαγωνιστεί στην ίδια βάση με εφημερίδες που έχουν απείρως περισσότερους διαθέσιμους πόρους και κατά πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς αναγνωστών στους οποίους απευθύνονται. Είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά», λένε από την εφημερίδα.

############

INTERNATIONAL NEWSPAPER OF THE YEAR
The Resolute Forest Products Premier Award for all international daily and weekly newspapers published overseas
Nominees
ABC (Spain)
Børneavisen (Denmark)
China Daily (Global edition)
Dimokratia (Greece)
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (Germany)
Le Monde (France)
The National (UAE)

 

Οι άλλοι έξι υποψήφιοι διεκδικητές του βραβείου

 

«ABC»: Είναι η παλαιότερη και πιο ιστορική πανεθνική εφημερίδα της Ισπανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα. Η ημερήσια κυκλοφορία της είναι 364.000 φύλλα, με επιπλέον 46.820 συνδρομητές. Κυκλοφόρησε την Πρωτοχρονιά του 1903.

«China Daily»: Ιδρύθηκε το 1981 και έχει τη μεγαλύτερη έντυπη κυκλοφορία από οποιαδήποτε άλλη αγγλόφωνη εφημερίδα της Κίνας. Η μέση ημερήσια κυκλοφορία της είναι πάνω από 600.000 φύλλα σε περισσότερες από 150 χώρες και 300.000 εντός Κίνας.

«Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (FAZ): Είναι η κυριακάτικη έκδοση της θεωρούμενης πιο έγκυρης γερμανικής εφημερίδας. Υπάρχει από το 2001 και η κυκλοφορία της είναι 188.469 φύλλα.

«Le Monde»: Από τις μεγαλύτερες και πλέον ιστορικές εφημερίδες στη Γαλλία, η «Le Monde» ιδρύθηκε το 1944. Η μέση κυκλοφορία της είναι 480.000 φύλλα, συμπεριλαμβανομένων 40.000 στο εξωτερικό.

«Børneavisen»: Η συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα από τη Δανία πρωτοπορεί παγκοσμίως απευθυνόμενη αποκλειστικά σε νεανικό κοινό, ιδίως μαθητές. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει στα παιδιά πρόσβαση στο πιο αξιόπιστο μέσο, τις εφημερίδες, σε μια εποχή που λαμβάνουν τις πληροφορίες τους κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εχει αναδειχθεί διεθνώς για την ποιότητα και την αμεσότητα που προσφέρει. Το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2018.

«The National»: Είναι αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα που δημοσιεύεται στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ιδρύθηκε το 2008 και προσφέρει κάλυψη και ανάλυση των γεγονότων στη Μέση Ανατολή. Η κυκλοφορία της την πρώτη χρονιά ξεπερνούσε τα 60.000 φύλλα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 26 Μαρτίου.