Το ERTnews λειτούργησε ως ζωντανό ενημερωτικό κανάλι και με αντανακλαστικά

Το ERTnews λειτούργησε ως ζωντανό ενημερωτικό κανάλι και με αντανακλαστικά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως και τα αθηναϊκά κανάλια εννοείται.

23 Φεβρουαρίου 2024

Μετά τη βόμβα Τσίπρα χθες το απόγευμα, όλα άλλαξαν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Επήλθε (σε εισαγωγικά) πανικός. Όλοι έτρεχαν. Τα sites πήραν φωτιά, το ίδιο ραδιόφωνα και τηλεοράσεις

Και ξεκίνησαν οι διαφοροποιήσεις. 

Παράδειγμα, η Νατάσα Γιάμαλη είπε στον Real FM ότι αλλάζει το πάνελ της εκπομπής της στο Kontra στις 23:15 και θα έχει (είχε) συντάκτες που το ρεπορτάζ τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (Αλμπάνης, Ραβανός κ.ά.). Αλλά και ο Γιώργος Μελιγγώνης στο Attica TV την έκανε μονοθεματική την εκπομπή του με συνεχή ροή ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και ο Σωτήρης Ξενάκης στο Blue Sky που πρόλαβε και έφερε, έστω και με καθυστέρηση, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτο Ζαμπάρα στο στούντιο (τη Δευτέρα θα έχει Σκουρλέτη, Ξανθόπουλο κ.ά.).

Αλλά από αυτά τα κανάλια, τα πιο «μικρά» ας πούμε, το περιμένεις. Δείχνουν πάντα αντανακλαστικά και κάνουν, πσρά τα πενιχρά τους μέσα, εξαιρετική δουλειά.

Το ωραίο είναι ότι το ίδιο έκανε και το ERTnews με την εκπομπή «Επίλογος» στις 22:00. Ο Απόστολος Μαγγηριάδης άλλαξε την εκπομπή που είχε ανακοινώσει (Τζον Σαρμπάνης, Σινάν Σίντι και άλλοι από Ουάσιγκτον) και την έκανε ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε στο στούντιο την
προϊσταμένη του πολιτικού ρεπορτάζ Λήδα Μπόλα και τον Γιάννη Φασουλά, έβγαλε από το Τάε Κβο Ντο την Γεωργία Λοτσοπούλου και τον Γιώργο Παντελάκη. πήρε αναλύσεις από τον Πέτρο Ιωαννίδη και τον Άγγελο Σεριάτο της Prorata, στήοντας μία ενδιαφέρουσα και μέσα στα γεγονότα εκπομπή.

Ετσι ακριβώς δεν πρέπει να είναι η ενημερωτική τηλεόραση; Ετσι. Το λέμε βασικά για τα πανελλαδικά κανάλια, τα... μεγάλα, που έχουν εξοβελίσει την ενημέρωση και δείχνουν σίριαλ και ριάλιτι.

Σημειώστε επίσης πως στο κεντρικό της δελτίο το ERTNews με τον Απόστολο (Μαγγηριάδη), χθες το απόγευμα, είχε καλεσμένο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ενώ μετέδωσε και ολόκληρη την ομιλία Κασσελάκη. Εντελώς δηλαδή μέσα στα γεγονότα. Να λέμε και τα καλά της ενημερωτικής ΕΡΤ όταν πρέπει.

Βέβαια οι περισσότεροι θα έβλεπαν Σασμό, Γη της Ελιάς και Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση...