Παραδόθηκε η 3η Έκθεση του ΤΕΕ, το ΟΑΚΑ ανοίγει ξανά τον Απρίλιο

Παραδόθηκε η 3η Έκθεση του ΤΕΕ, το ΟΑΚΑ ανοίγει ξανά τον Απρίλιο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης επιτρέπει ξανά την πλήρη λειτουργία του Σταδίου.

23 Φεβρουαρίου 2024

Απόλυτα ασφαλές προς χρήση είναι το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), σύμφωνα με την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται.

Οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της Άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.
Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί σύστημα ενόργανης παρακολούθησης του Στεγάστρου και θα δημιουργηθεί ψηφιακό δίδυμο ώστε να παρακολουθείται σε ζωντανό χρόνο η συμπεριφορά του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της έκθεσης που το καθιστούσε επισφαλές, λόγω της κατάστασης του στεγάστρου», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Οπότε όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά.