Καλά ε, τι σούπερ εκπομπή είναι το «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» στην ΕΡΤ3

Καλά ε, τι σούπερ εκπομπή είναι το «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» στην ΕΡΤ3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχουν όλα τα επεισόδια στο ERTFLIX.

26 Φεβρουαρίου 2024

Το «Βίλατζ Γιουνάϊτεντ» λοιπόν είναι μία σειρά από ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες ανά την Ελλάδα. Ομάδες χωριών δηλαδή. Και είναι ντοκιμαντέρ φτιαγμένα αριστοτεχνικά και με πολύ χιούμορ. Την εξαιρετική ιδέα και το σενάριο υπογράφει ο Θανάσης Νικολάου ενώ τη σκηνοθεσία ο Κώστας Αμοιρίδης.

Το ωραίο είναι που βλέπουμε όλες αυτές τις ερασιτεχνικές ομάδες μεν, αλλά κυρίως βλέπουμε τα χωριά, την ιστορία τους και την καθημερινότητά τους. Φτωχά και έρημα χωριά όπως καταλαβαίνετε. Όταν έπαιξε το επεισόδιο με τον «Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου» είδαμε το χωριό της Καλλιφύτου Δράμας που είναι γνωστό για τους Μωμόγερους. Η Καλλίφυτος είναι από τα χωριά που τηρούν την παράδοση. Όταν χρειάζεται η μπάλα καταλήγει στα μνήματα που τα χωρίζει από το γήπεδο μόνο η αυλή του γείτονα. Στο ξεκίνημα κάθε σεζόν, ο πατέρας Θεόφιλος δωρίζει τις μπάλες της χρονιάς στην ομάδα, τις ευλογεί και χτυπά το πρώτο πέναλτι. Αν μπει μέσα, η ομάδα θα πάει καλά.

Σε άλλα επεισόδια βλέπουμε τα εξής:

Θύελλα Ελάτειας: Τριάντα χιλιόμετρα μακριά από τη Λάρισα, βρίσκεται το ελαιοχώρι της Ελάτειας. Είδαμε στο επεισόδιο ότι ο προπονητής διέκοψε το μήνα του μέλιτος στο εξωτερικό και επέστρεψε για το κυριακάτικο ματς.

Άρης Πηγών: Ο θρύλος λέει πως όλο το χωριό έχει περάσει από τη διοίκηση της ομάδας. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής του Καβάλαγουντ, Νίκος Στράντζαλης.

Τροπαιοφόρος Τροπαιούχου: Ο θρύλος λέει πως όποιος παρακολουθήσει τρεις παρακλήσεις στη σειρά και καταφέρει μία νύχτα να κοιμηθεί εντός της εκκλησιάς του Άι Γιώργη του Τροπαιοφόρου, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει δυνατός και απαλλαγμένος από κάθε κακό.

Άρδας Καστανεών: Καστανιές. Δεκαπέντε λεπτά οδήγηση από την Ορεστιάδα, διάσημες παλαιότερα για το Ανατολικό τους Τελωνείο. Το γήπεδο του Άρδα βρίσκεται σχεδόν δίπλα στην ακροποταμιά και σημαντική οικονομική ενίσχυση η ομάδα έχει από το περίφημο φεστιβάλ στον παραπόταμο του Έβρου.

Αιγέας Παλλήνης: Η έδρα του Αιγέα είναι το πιο κοντινό… χωράφι στη φημισμένη παραλία του Πευκοχωρίου, όμως αυτό δεν πτοεί καθόλου τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που όλοι τους είναι παιδιά του χωριού.

Αιγέας Πευκοχωρίου: Ο πρόεδρος / προπονητής / έφορος / ταμίας της ομάδας- κοινοτάρχης / εκπαιδευτής σκύλων μοίρασε 22 ζευγάρια πράσινες κάλτσες που όμως δεν κατέληξαν στα πόδια όλων των παικτών τις ομάδας!

Τα επεισόδια είναι απολαυστικά, αξίζει να τα παρακολουθήσετε ακόμα και αν δεν σας αρέσει το ποδόσφαιρο. Αφήστε που έχει και καταπληκτικές μουσικές επιλεγμένες από τον Στέφανο Τσιτσόπουλο

Τι ωραία δουλειά...