Να παρουσιάσουν την «είδηση» με τον τρόπο του ΣΚΑΪ

Να παρουσιάσουν την «είδηση» με τον τρόπο του ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρεις επαγγελματίες κατασκευαστές ψεύτικης πραγματικότητας

28 Φεβρουαρίου 2024

Η Δέσποινα Κουτσούμπα πήγε στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, στην εκπομπή των Παυλόπουλου και Οικονόμου (μαζί και ο Πορτοσάλτε) και κατέγραψε τις εντυπώσεις της. Απόλαυση.

Εν τω μεταξύ βγαίνω στις 7.15 στον αγαπημένο σας ΣΚΑΪ να μιλήσω για την απεργία, μιλάω για τον 1 χρόνο από τα Τέμπη, για τις απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που την έβγαλαν χτες βράδυ παράνομη και καταχρηστική, όπως κάνανε και με αυτές των μηχανοδηγών, λέω ότι 1 χρόνο μετά δεν υπάρχει ακόμη ασφάλεια στις μεταφορές παρά τα εκ ευρώ που πάνε σε μαύρες τρύπες, μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις (εδώ εξερράγη ο Πορτοσάλτε, λογικό) και γιατί παλεύουμε για ένα Δημόσιο που εξυπηρετεί τον μεταφερόμενο πολίτη, τον ασθενή, το παιδί που πάει στο σχολείο, τον επισκέπτη του μουσείου.

Κι έχω τον Άκη Παυλόπουλο στο στούντιο να λέει (νομίζω 2 ή 3 φορές το είπε) «ας πούμε και για την απεργία, δε θα μας πείτε πού παλεύετε για τους μισθούς σας;».

Αφού έχω πει τα παραπάνω, λοιπόν, στο τέλος λέω «και βέβαια παλεύουμε και για τους μισθούς μας για να έχουμε ένα Δημόσιο που να υπηρετεί τον πολίτη».

Και εξανίστανται ο Άκης Παυλόπουλος και μου λέει «στον ένα χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών εσείς παλεύετε για τους μισθούς σας;».

Με είχαν καλέσει λοιπόν για να πουν ότι οι απεργοί σήμερα δεν σέβονται τους 57 νεκρούς, όπως του σέβεται ας πούμε ο Πορτοσάλτε, γιατί ζητάνε (και) αυξήσεις. Και να αρχίσουν πάλι να μας λένε τεμπέληδες και όλα τα σχετικά. Απλώς τους χάλασα κάπως τη σούπα.

Είναι πολύ εύκολο να «στηθεί» μια τέτοια ιστορία όταν στο στούντιο είναι τρεις επαγγελματίες κατασκευαστές ψεύτικης πραγματικότητας συντονισμένοι να παρουσιάσουν την «είδηση» με τον τρόπο του ΣΚΑΪ. Πραγματικά θα έπρεπε να διδάσκεται το πώς να αποφεύγεις να πέφτεις στην παγίδα τους ως τηλεθεατής.