Πετάχτηκε στον ύπνο της η Ανθή Βούλγαρη και μετά μία γυναίκα χόρευε στους αγρούς

Πετάχτηκε στον ύπνο της η Ανθή Βούλγαρη και μετά μία γυναίκα χόρευε στους αγρούς
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν προσωπική πασαρέλα...

28 Φεβρουαρίου 2024

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το είδαμε το χθεσινό ντοκιμαντέρ στο Mega #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ για το έγκλημα στα Τέμπη. Και είδαμε την Ανθή Βούλγαρη σε αμέτρητα προσωπικά γκρο πλαν που θα έκαναν τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον μετρ του είδους, να σκίσει τα πτυχία του.

Το ντοκιμαντέρ δεν θα ήταν κακό (μερικές μαρτυρίες ήταν συγκλονιστικές), έστω και αν δεν έδωσε καμία απάντηση, αν ήταν λιγότερο αυτάρεσκο. Και αν δεν ήταν τόσο τραγικό το θέμα με τους δεκάδες νεκρούς που μας στοίχειωσαν όλους, το ντοκιμαντέρ θα ήταν έως και κωμικό. Συγγνώμη, αλλά είναι κωμικό να θαυμάζουμε τη δημοσιογράφο-πρωταγωνίστρια σε δεκάδες πλάνα στα Μετέωρα! Να ακούμε την αφήγηση για τον Γολγοθά των συγγενών των θυμάτων βλέποντας την Ανθή Βούλγαρη να ανεβαίνει ένα βουνό. Πάλι καλά που δεν ήταν ντοκιμαντέρ για τον Τιτανικό γιατί θα βούταγε με μάσκα στο βυθό.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήρθε πολύ γρήγορα, στην αρχή-αρχή. Όταν και είδαμε τη δημοσιογράφο στην κρεβατοκάμαρά της. Να ξυπνάει απότομα στον ύπνο της και να πετάγεται. Και να σηκώνεται από τα σεντόνια να πάει στο μπάνιο! Θεέ και κύριε...

Και όταν ένας γονέας είπε ότι ονειρεύεται το παιδί του να πετάει ψηλά, μία ηθοποιός (;) την είδε αρχαία τραγωδός στην Επίδαυρο σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Και όταν η αφήγηση ανέφερε 57 αερικά που πετούν στην κοιλάδα των Τεμπών, είδαμε μία γυναίκα (που έμοιαζε με την παρουσιάστρια) με ένα λευκό φόρεμα να χορεύει, με κλειστά μάτια, στους αγρούς! Αδιανόητα πράγματα σε ντοκιμαντέρ για ένα δυστύχημα με 57 νεκρούς.

Πώς το έγραψε η αγαπητή Ναταλία Ανδρικοπούλου, της Real News, η Ναταλία που είναι πολύ ευγενική; «Καλή η προσπάθεια του ντοκιμαντέρ, ωστόσο, αν στη θέση των δεκάδων γκρο πλαν στην παρουσιάστρια βλέπαμε τα πρόσωπα των πραγματικών πρωταγωνιστών αυτής της τραγωδίας, θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον σκοπό για τον οποίο έγινε».

Ωραία και ευγενική η διάθεση της δημοσιογράφου να φτιάξει, πρώτη φορά, ένα ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη. Και μπορεί ακόμα και τώρα να βγει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα, σε νέο μοντάζ, αν αφαιρέσουν κανά 25λεπτο με τετρακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες αχρείαστα πλάνα της δημοσιογράφου. 

---) Η εκπομπή βέβαια σάρωσε σε τηλεθέαση οπότε καταλαβαίνετε ότι όλα όσα λέμε παραπάνω είναι ανοησίες. Η τηλεόραση έχει τους δικούς της κανόνες. Και η Ανθή Βούλγαρη όντως τους υπηρέτησε θαυμάσια.