Ο William Basinski ατο Gazarte Main Stage

Ο William Basinski ατο Gazarte Main Stage
Ακολουθήστε μας στο Google news

To Σάββατο 27 Απριλίου

28 Μαρτίου 2024

Χαράσσοντας έναν πολύ ιδιαίτερο δρόμο τα τελευταία 30 χρόνια, ο William Basinski επιμένει να καταγράφει μυστηριώδεις συχνότητες, στις απόκρημνες παρυφές των ορίων της μουσικής, κάνοντας το μάλιστα να φαίνεται απλό και αβίαστο. Με βάση τη Νέα Υόρκη για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αξιοποίησε τη μουσική του εκπαίδευση όχι για να αναπαράγει τα κλασικά έργα, αλλά για να επαναπροσδιορίσει την ουσία του ήχου και να τεστάρει όσο ελάχιστοι άλλοι τα συνειδησιακά όρια κοινού και κριτικών ανά τον κόσμο.

Η αναλογική τεχνολογία ήταν και παραμένει το πάθος του και περιπλέκοντας μελαγχολικά ηχοτόπια και πολλαπλά στρώματα ηχογραφημάτων, ο Basinksi εξερευνάει το (ούτως ή άλλως χαώδες) σύμπαν αυτού που ονομάζουμε ambient μουσική, δίνοντας εικόνα στους ήχους και ήχο στις εικόνες. Συνεργαζόμενος εδώ και δεκαετίες με εικαστικούς καλλιτέχνες, curators μουσείων και μουσικούς ορχήστρας, σετάρει art installations αποτυπωμένες σε μουσική, δημιουργώντας νέες διαστάσεις.

Το διαχρονικό του αριστούργημα 'The Disintegration Loops' έχει επενδύσει μουσειακές εκθέσεις και ορχηστρικές προσαρμογές σε όλο τον κόσμο και ο ίδιος συνεχίζει να είναι δημιουργικός χωρίς να υπολείπεται σε ασυμβίβαστη προσέγγιση, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο τελευταίο του έργο 'On Time Out Of Time' για το οποίο περιοδεύει ακόμα στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της τελευταίας δημιουργικής του εκστρατείας, ο William Basinski θα επισκεφτεί και την Αθήνα, για μια μοναδική εμφάνιση στο Gazarte Main Stage, το Σάββατο 27 Απριλίου, σε μια από εκείνες τις συγκυρίες όπου τα όρια της τέχνης και η διαδικασία πρόσληψης της δοκιμάζονται, τόσο για τον καλλιτέχνη όσο και για το κοινό.

ώρα προσέλευσης 21:00 // ώρα έναρξης 22:00

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ