Η Τάνια Γιαννούλη, σε μια Διεθνή συλλογή ηχογραφημάτων για την Ημέρα Πιάνου

 Η Τάνια Γιαννούλη, σε μια Διεθνή συλλογή ηχογραφημάτων για την Ημέρα Πιάνου
Ακολουθήστε μας στο Google news

«PIANO DAY VOL. 3»

29 Μαρτίου 2024

 

Του Άκη Έβενη

Η Ημέρα Πιάνου διοργανώνεται και εορτάζεται την 88η ημέρα εκάστου έτους, στις 29 Μαρτίου κανονικά και στις 28 Μαρτίου στα δίσεκτα έτη, προκειμένου να αντικατοπτρίσει τα 88 πλήκτρα ενός τυπικού πιάνου.

Η ημέρα του πιάνου ήταν μια ιδέα του Γερμανού πιανίστα και συνθέτη Nils Frahm η οποία άρχισε να εορτάζεται το 2015 με σκοπό να οργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις όπως, συναυλίες ειδικά ραδιοφωνικά αφιερώματα, podcast κ.ά., γύρω από το πιάνο. Στο πλαίσιο αυτό, τα τρία τελευταία χρόνια εκδίδεται, παράλληλα με τις εκδηλώσεις και μια ειδική συλλογή στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Για την νέα συλλογή, η οποία μόλις κυκλοφόρησε με τον τίτλο «PIANO DAY VOL.3», κλήθηκαν δέκα μουσικοί προκειμένου να συνεισφέρουν σε αυτή την μοναδική συλλογή σύγχρονης μουσικής, για πιάνο. Οι μελωδίες, οι αρμονίες και οι διασκευές τους αντανακλούν διαφορετικές ιστορίες, καταστάσεις του νου, ακόμη και ειδικές καταστάσεις ηχογράφησης, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών με καλλιτεχνικό υπόβαθρο από Jazz, ambient και κλασικές φόρμες έως τις πιο πειραματικές προσεγγίσεις.

Ανάμεσα στους δέκα συμμετέχοντες καλλιτέχνες κλήθηκε από την εταιρεία παραγωγής LEITER και η Τάνια Γιαννούλη η οποία κλείνει τον κύκλο της φετινής συλλογής με μια άρτια διασκευή του μουσικού θέματος «The Sea», μια μελωδία με την οποία εκφράζει τα συναισθήματα που νοιώθουν οι άνθρωποι κατά την αποχώρηση τους ή την επιστροφή τους.

«PIANO DAY VOL. 3»

Συμμετέχοντες – Στοιχεία συλλογής
- Alaskan Tapes – Dim
- Hideyuki Hashimoto – Lei
- Hugar– Ether
- Jean Kapsa– Kiss
- Patrik Berg Almkvisth, LUCHS - Everyday Life at 3440 metres
- Ann Annie – Magnolias
- Burçe Karaca - Storm Medley
- Jakob Lindhagen–Kynnefjäll
- Paula Präktig–Halla
- Tania Giannouli - The Sea

Label: LEITER
Release Date: MARCH 28, 2024
Catalogue No: PD003
Format: DIGITAL
Listen: LTR.LNK.TO/PIANODAY3
Visit: LEITER-VERLAG.COM / PIANODAY.ORG