Το Δεύτερο Πρόγραμμα είναι ένα κανονικό ραδιόφωνο και αυτό γίνεται είδηση

Το Δεύτερο Πρόγραμμα είναι ένα κανονικό ραδιόφωνο και αυτό γίνεται είδηση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι φάση;

18 Απριλίου 2024

Και όμως, ναι, γίνεται είδηση στην Ελλάδα όταν ένα μουσικό ραδιόφωνο λειτουργεί ως... ραδιόφωνο. Εκεί φτάσαμε, να χαιρόμαστε με τα αυτονόητα, με πράγματα που αποτελούν το Α και το Ω στο μουσικό ραδιόφωνο παγκοσμίως.

Τι έκανε λοιπόν ο Μιχάλης Γελασάκης σήμερα, στην εκπομπή του, στο Δεύτερο Πρόγραμμα (καθημερινά 12 με 2 το μεσημέρι); Το πολύ απλό: κάλεσε στο στούντιο του σταθμού έναν καλλιτέχνη που μόλις κυκλοφόρησε τον καινούργιο του δίσκο. Τον Παύλο Παυλίδη εν προκειμένω, αμ και δεν έχει σημασία ο καλεσμένος, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Στην πρώτη ώρα (και λίγο παραπάνω) ακούσαμε όλο τον καινούργιο δίσκο (το «Μπρανκαλεόνε») που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Παρασκευή. Τραγούδι προς τραγούδι με σχόλια και ιστορίες για το καθένα από αυτά από τον ίδιο τον δημιουργό τους.

Μετά, η εκπομπή συνεχίστηκε με ερωτήσεις και απαντήσεις πέραν του δίσκου και τραγούδια του καλλιτέχνη από παλιότερες δουλειές του.

Ήταν ένα εξαιρετικό δίωρο που θα άκουσαν με ενδιαφέρον οι φαν του Παυλίδη. Ένα δίωρο ωστόσο που ταυτόχρονα αποτελούσε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του καλλιτέχνη στους ακροατές που ίσως δεν τον γνώριζαν και τόσο καλό.

Ο Μιχάλης Γελασάκης δεν ανακάλυψε τον τροχό, έκανε αυτό που κάνουν όλα τα μουσικά ραδιόφωνα του κόσμου όταν έχουμε μία νέα, μεγάλη, κυκλοφορία. Σε όλο τον κόσμο εκτός από την Αθήνα φυσικά. Τα αθηναϊκά μουσικά ραδιόφωνα όχι δίωρο δεν θα αφιέρωναν σε έναν καινούργιο δίσκο και τον δημιουργό του, αλλά ούτε ένα τέταρτο. Δεν αλλάζουν το playlist τους όχι αν βγάλει δίσκο ο Παυλίδης, αλλά και ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις να αναστηθεί και να κυκλοφορήσει τον Μεγάλο Ερωτικό Νο 2, αποκλείεται να ακουστούν οι μουσικές του. Ίσως ένα τραγουδάκι αν αξίζει να μπει τις επόμενες εβδομάδες στο power play.

Δεν είναι τυχαίο που τα μουσικά ραδιόφωνα κάνουν αφιερώματα στους καλλιτέχνες και τα ανεβάζουν, ως ξεχωριστά project, στα site τους. Αυτά είναι τα FM στη χώρα μας.