Κόντρα Διοίκησης της ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ για τη (μη) μετάδοση μίας θείας λειτουργίας

Κόντρα Διοίκησης της ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ για τη (μη) μετάδοση μίας θείας λειτουργίας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

02 Μαΐου 2024

Πρωτομαγιά βράδυ λοιπόν, βράδυ Μεγάλης Τετάρτης και μας έρχεται από την ΕΡΤ ένα non paper που έλεγε τα εξής:

Η Ακολουθία του Νιπτήρος μεταδίδεται εκτάκτως μόνον από ιδιωτικές πλατφόρμες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ και της άρνησής της να ικανοποιήσει γραπτό αίτημα που έστειλε ήδη από νωρίς μεσημέρι η Αρχιεπισκοπή για την κατ’ εξαίρεση μετάδοσή της από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ απάντησε με ανακοίνωσή της που έχει τον τίτλο«Αθεόφοβοι»:

Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση Ζούλα προσπαθεί να εκθέσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ στα μάτια του ελληνικού λαού λέγοντας ΜΟΝΟ ψέματα.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απέργησαν όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι για την εργατική Πρωτομαγιά.
Στα μεγάλα και σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα ημέρα απεργίας η Διοίκηση της ΕΡΤ ζητά από την ΠΟΣΠΕΡΤ εξαίρεση για την κάλυψη και μετάδοσή τους.
Εδώ να επισημάνουμε ότι:
Α. Η Διοίκηση γνώριζε εδώ και μέρες για την απεργία και παρ’ όλα αυτά δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για τηλεοπτική κάλυψη.
Β. Στο αίτημα της ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα του Πρώτου Προγράμματος, για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας, δόθηκε άμεσα εξαίρεση.
Γ. Ουδέποτε η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αρνηθεί να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό, σεβόμενη πάντα ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες, πόσω δε μάλλον την Μεγάλη Εβδομάδα.
Σήμερα οι αθεόφοβοι ενέπλεξαν και την Αρχιεπισκοπή στέλνοντας το αίτημά της στην Ομοσπονδία. Τους καταστήσαμε σαφές ότι συνομιλητής των εργαζομένων δεν είναι ο εκάστοτε φορέας που κάνει αίτημα για κάλυψη, παρά μόνο η Διοίκηση, και ζητήσαμε αίτημα εξαίρεσης για την Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης, το οποίο δεν ήρθε ΠΟΤΕ.
Οι εργαζόμενοι και το VAN εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ ήταν έτοιμοι για τη μετάδοση. Περίμεναν το αυτονόητο - ένα ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ.
Είναι αξιοπερίεργο και πρέπει να ειπωθεί ότι εδώ και καιρό η Διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει τις Κυριακάτικες αλλά και τις γιορτινές Θείες Λειτουργίες με αδιαφορία και ελαφρότητα, μη στέλνοντας ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΟ στο Πατριαρχείο όπως παλιότερα και με τον πρόθυμο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΑΓΚΟ να αφήνει τελευταία στιγμή την τύχη της μετάδοσης της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ σε Τούρκους συναδέλφους, προκαλώντας πολλά προβλήματα αλλά και διαμαρτυρίες από τους πιστούς.
Ζούλας, Στάγκος και οι ιπποκόμοι τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα ώστε να ασχοληθούν μαζί τους τα υψηλά κλιμάκια, τόσο της Αρχιεπισκοπής, όσο και του Μαξίμου.
Και σαν να μην φτάνουν οι δόλιες μεθοδεύσεις τους, προσπαθούν να ρίξουν το βάρος της μη μετάδοσης της Ακολουθίας του Νιπτήρος στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στους εργαζομένους.
Ευτυχώς για εμάς, τόσο οι πολίτες, όσο και η Αρχιεπισκοπή ξέρουν ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΟΥΛΑΣ.