Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Socrates, έφυγε σε ηλικία 73 ετών

05 Μαΐου 2024

Σε ηλικία 73 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ένα από ιδρυτικά μέλη των Socrates.

Πέντε χρόνια μετά τη φυγή του Γιάννη Σπάθα, ο Αντώνης Τουρκογιώργης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο μουσικός και η φωνή των Socrates, το 2010 είχε υποστεί σοβαρό εγκεγαλικό επεισόδιο και από τότε δεν είχε καταφέρει να επανέλθει πλήρως.

Τον Οκτώβριο του 2018, οι φίλοι του οργάνωσαν μια μεγάλη συναυλία με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξή του ώστε να ακολουθήσει αποκατάσταση σε ειδικό θεραπευτικό κέντρο.

Το 2009 ο Γιάννης Σπάθας, ο Αντώνης Τουρκογιώργης και ο Μάκης Γιούλης άρχισαν να ηχογραφούν νέα τραγούδια ωστόσο, κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων, το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Αντώνη Τουρκογιώργη διέκοψε την πορεία της μπάντας. Το υλικό αυτό σώθηκε και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2023 με τον τίτλο «Last Forever».

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης είχε κυκλοφορήσει και μια σειρά από προσωπικούς δίσκους όπως οι: «Τα Μάτια 14» (1986), «Επεισόδιο» (1988), «Μόνον Όρθιοι» (1990), «Πυρ, Γυνή και Rock and Roll» (1991) (με τη Λίνα Μπαμπατσιά), «Βήματα» (1992), «Ουφ!» (1998).