Εκτός τελικού της Eurovision η Ολλανδία

Εκτός τελικού της Eurovision η Ολλανδία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η EBU μιλάει για ανάρμοστη συμπεριφορά του Ολλανδού τραγουδιστή Joost Klein

11 Μαΐου 2024

update

Η Γαλλία διέκοψε την πρόβα της με μήνυμα υπέρ της ειρήνης. «Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρεύτηκα να γίνω τραγουδιστής και να τραγουδήσω για την ειρήνη εδώ. Κάθε καλλιτέχνης εδώ θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη και την ειρήνη. Πρέπει να ενωθούμε μέσω της μουσικής, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη» ανέφερε από μικροφώνου ο Slimane όταν διέκοψε την πρόβα του.

 

 

Τελικά η EBU πέταξε έξω την Ολλανδία και λέει πως το έκανε μετά από «την καταγγελία μίας γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε μετά την εμφάνιση του Joost Klein τη βραδιά του Ημιτελικού της Πέμπτης».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι «όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, κρίνεται σκόπιμο να μην συνεχίσει στον Διαγωνισμό».

Και καταλήγει: «Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού».

Μένει να δούμε αν λέει αλήθεια η EBU ή αν όλο αυτό έγινε εξαιτίας της αντίδρασης του Joost Klein απέναντι στο Ισραήλ.

Η ανακοίνωση της Ολλανδικής AVROTROS

Ένα περιστατικό σημειώθηκε μετά τον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης. Ο Joost βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που κατέβαινε από τη σκηνή και πήγαινε στο Greenroom. Επανειλημμένα δήλωσε πως δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό ήταν ασεβές. Τον οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε την κάμεραγούμαν. Χθες και σήμερα συνεδριάσαμε με την EBU και προτείναμε διάφορες λύσεις. Η EBU, όμως, επιμένει στην απόφασή της να αποκλείσει τον Joost Klein. Η AVROTROS βρίσκει την ποινή πολύ βαριά και δυσανάλογη. Είμαστε απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τους χιλιάδες φανς μας που ήταν ενθουσιασμένοι για απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και στην Ευρώπη, δεν έπρεπε να τελειώσει μ’ αυτόν τον τρόπο.