Επίθεση στη δημοσιογράφο του ALPHA, Ρένα Κουβελιώτη

Επίθεση στη δημοσιογράφο του ALPHA, Ρένα Κουβελιώτη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τετάρτη πρωί η δίκη του συλληφθέντος.

14 Μαΐου 2024

Θύμα επίθεσης έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα η Ρένα Κουβελιώτη του ALPHA με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον ώμο - της γύρισε και το χέρι, ενώ φοράει και κολάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε την ώρα που έκανε ρεπορτάζ και πιθανότατα να μη σχετίζεται με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Κλήθηκε εισαγγελέας και ο δράστης συνελήφθη - η δίκη είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί (πρωί Τετάρτης).

«Προσωπικά θα συνεχίσω την έρευνα που έχω αναλάβει και θα τη φέρω εις πέρας. Οι άνθρωποι οι οποίοι ασκούν βία είναι αυτοί που παρανομούν, γι' αυτό θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», είπε η ίδια στο newsbomb.gr. Και ανέβασε και ευχαριστήριο tweet:

Ανακοίνωση υπέρ της έβγαλε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.
Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».