Νέο LP διασκευών από τον Slash, το «Orgy Of The Damned»

Νέο LP διασκευών από τον Slash, το «Orgy Of The Damned»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με πολλά blues

22 Μαΐου 2024

Του Ηλία Σελιμά

Ένας από τους πιο μεγάλους κιθαρίστες της σύγχρονης εποχής μας στρέφει το βλέμμα του στα μπλουζ με το Lp «Orgy Of The Damned». Ο Slash είναι μια προσωπικότητα από μόνος του και τρεισήμισι δεκαετίες μετά την πρώτη του επαφή με το κοινό, εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους. Η νέα του μουσική πρόταση αν μη τι άλλο ακούγεται ενδιαφέρουσα, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή ενός μεγάλου μουσικού στις ρίζες και τα μπλουζ, και από την άλλη πλευρά κυκλοφόρησε ένα Lp με ενδιαφέρουσες διασκευές και λαμπερούς καλεσμένους.

Το άλμπουμ που ανοίγει το The Pusher και παρότι το πρωτότυπο δεν θα νικηθεί ποτέ, το ακόλουθο τραγούδι Crossroads με την συμμετοχή σε αυτό του Gary Clarke Jr δίνει νέα πνοή στο τραγούδι και το επαναπροτείνει σε νεότερες ηλικίες.

Επόμενος καλεσμένος είναι ο Billy Gibbons των ZZ Top που κάνει το Hoochie Coochie Man να ρέει και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο και υπέροχο ταίριασμα συν το ότι η κιθαριστική δουλειά του Slash είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Μπορεί βέβαια να είναι ένα από τα πιο διασκευασμένα blues κομμάτια παγκοσμίως, αλλά στο συγκεκριμένο Lp γίνεται μια αυθεντική νέα πρόταση με μερικές ωραίες πινελιές.

Το Awful Dream κανονικά θα έπρεπε να είναι ένα κομμάτι που στα χαρτιά θα έπρεπε να δουλεύει, καθώς συμμετέχει ο Iggy Pop, αλλά … για μένα τουλάχιστον, νιώθω πως κάτι δεν λειτούργησε. Σε αυτό μπορείς να πεις πως βάζει το χέρι του και το γεγονός ότι αμέσως μετά ο Paul Rodgers πυροβολεί με το Born Under A Bad Sign επισκιάζοντας ακόμη περισσότερο το κομμάτι.

Νομίζω ότι ένα από τα πιο αδημονούντα κομμάτια που ήθελα να διαλέξω ήταν το Papa Was A Rolling Stone στο οποίο συμμετέχει η Demi Lavato. Απλά ένα από τα καλύτερα του Orgy Of The Damned.

Το πρώτο single του άλμπουμ Killing Floor μας φανερώνει μια διαφορετική ερμηνευτική πλευρά του Brian Johnson των AC DC, και συνεχίζοντας τις εκπλήξεις ο Steven Tyler των Aerosmith μας αφήνει έκπληκτους με τις ικανότητες του στην φυσαρμόνικα.

Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με μια σπουδαία τριλογία κομματιών - το Living For The City του Stevie Wonder στο οποίο η Tash Neal κάνει μια υπέροχη ερμηνεία, το Stormy Monday το οποίο έχει μια πραγματική ατμόσφαιρα Gary Moore και τέλος το άλμπουμ ολοκληρώνεται με το φιλόδοξο instrumental Metal Chestnut.

Το Orgy Of The Damned αποτελεί πρόταση. Τόσο σε νεότερα κοινά, όσο και ενδιαφέρουσες επαναπροτάσεις σε εμάς που έχουμε λιώσει βινύλια και κασέτες με τα πρωτότυπα.

“Orgy Of The Damned” Track list

01. The Pusher (with Chris Robinson)
02. Crossroads (with Gary Clarke Jr.)
03. Hoochie Coochie Man (with Billy Gibbons)
04. Oh Well (with Chris Stapleton)
05. Key To The Highway (with Dorothy Martin)
06. Awful Dream (with Iggy Pop)
07. Born Under A Bad Sign (with Paul Rodgers)
08. Papa Was A Rolling Stone (with Demi Levato)
09. Killing Floor (with Brian Johnson)
10. Living For The City (with Tash Neal)
11. Stormy Day (with Beth Hart)
12. Metal Chestnut