ΕΣΡ καλεί Best 92.6 επειδή ο Κώστας Γιαννακίδης αμφισβήτησε το χορό του Ζαλόγγου

ΕΣΡ καλεί Best 92.6 επειδή ο Κώστας Γιαννακίδης αμφισβήτησε το χορό του Ζαλόγγου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο «εναλλακτικός» σταθμός ελέγχεται για 5(!) παραβάσεις της νομοθεσίας.

30 Μαΐου 2024

Σε μια σπάνια περίπτωση κλήσης για ακρόαση προχώρησε το ΕΣΡ. Ενός μουσικού ραδιοφώνου για λόγους που συνήθως καλούνται ενημερωτικοί σταθμοί. Για την ερχόμενη Τρίτη ο Best 92.6 θα δώσει εξηγήσεις στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για 5 ενδεχόμενες παραβάσεις, όλες σε εκπομπή του Κώστα Γιαννακίδη που μεταδόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, για «έλλειψη αναγνώρισης και έμπρακτου σεβασμού διαφορετικών απόψεων», «έλλειψη ακρίβειας και πληρότητας, παρουσίαση γεγονότων χωρίς προσοχή και αίσθημα ευθύνης, δημιουργία σύγχυσης στο κοινό», «μετάδοση πληροφοριών χωρίς έλεγχο», «απόψεις ως ειδήσεις» και «υποβάθμιση ποιότητας προγραμμάτων».

Και όλα αυτά για έναν πραγματικά αστείο λόγο: επειδή ο Κώστας Γιαννακίδης εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο είναι υπαρκτό γεγονός ο χορός του Ζαλόγγου. Κάποιος ακροατής θίχτηκε, τηλεφώνησε στο σταθμό και προφανώς προχώρησε σε καταγγελία στο Συμβούλιο. Το οποίο, τι να κάνει, καλεί τον σταθμό αλλά και τον δημοσιογράφο για διευκρινίσεις. Η βασική κατηγορία λοιπόν είναι ότι αμφισβήτησε τον χορό χωρίς να παραθέσει τεκμήρια. Ναι, θα έπρεπε να κατεβάσει εγκυκλοπαίδειες. Τι ζούμε...