«Ανεβάζει στροφές» το ΕΡΤ Kids με νέα προγράμματα

«Ανεβάζει στροφές» το ΕΡΤ Kids με νέα προγράμματα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από την ερχόμενη Παρασκευή, με το κλείσιμο των σχολείων.

12 Ιουνίου 2024

Αναβαθμίζεται κι άλλο το πρόγραμμα του ΕΡΤ Kids. Από την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου, οπότε και κλείνουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, το παιδικό κανάλι της ΕΡΤ που είναι διαθέσιμο μέσω του ERTflix εμπλουτίζεται με σειρές κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ, ταινίες, παιδικές εκπομπές και υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ σε συνεχή ροή, από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Αναλυτικά τα νέα προγράμματα του ΕΡΤ Kids όπως τα παρουσιάζει η δημόσια τηλεόραση:

ΣΕΙΡΕΣ

Εκτός από τις σειρές που έχουν ήδη αγαπήσει τα παιδιά μέσα από τα κανάλια της ΕΡΤ και την on demand θέαση στο ERTFLIX, όπως τα: «Ιστορίες με το Γέτι», «Λέο ντα Βίντσι», «Φλουπαλού», «Αριθμοκυβάκια», «Αστυνόμος Σαΐνης», «Σον, το πρόβατο» κ.ά., το ΕΡΤkids εμπλουτίζεται με ολοκαίνουριες σειρές, με την υπογραφή των μεγαλύτερων στούντιο της Ευρώπης κι όχι μόνο. Eτοιμαστείτε λοιπόν να γνωρίσετε, μεταξύ άλλων:

- Τον Λόιντ τον Μύγα, στο «Llloyd of the Flies» από τους παραγωγούς του «Σον, το πρόβατο», που πραγματικά επελαύνει στις οθόνες των παιδιών σε όλη την Ευρώπη ενώ ήδη κατακτά και τις ΗΠΑ.

- Τον Εντμοντ και τη Λούσυ, στο «Edmond and Lucy». Mια μαγική μεταφορά των βιβλίων του Marc Boutavant στην οθόνη με χρήση για πρώτη φορά της τεχνικής Real Time 3d στην παραγωγή αντίστοιχου περιεχομένου, καθώς και αριστουργηματική μουσική.

- Τον Λουπέν, ένα μικρό λυκάκι που επιτέλους θέλει να γίνει αυτό ο ήρωας των παραμυθιών που αγαπά και το καταφέρνει σε 156 ιστορίες από όλο τον κόσμο που ξεπετιούνται μέσα από ένα pop-up βιβλίο.

- Τη Ματίλντα, ένα 12χρονο κορίτσι, που κάνοντας τις πιο βαρετές, όπως νόμιζε, διακοπές με τον παππού της ανακαλύπτει πως κάθε μέρα έχει μια νέα μαγική δύναμη! Και όλα αυτά στο Πόρτο Χαρτί, ένα χάρτινο λιμάνι, όπου οι τεχνικές Stop Motion και 2d μπλέκονται με ένα ξεκαρδιστικό σενάριο.

- Τα Χρωματοκυβάκια που έρχονται για να μάθουν στα πολύ μικρούλικα τα χρώματα και στους συνδυασμούς τους με πολύ τραγούδι και κέφι.

Επίσης, το ΕΡΤkids «φορτώνει» με νέους κύκλους σειρών, τις οποίες τα παιδιά έχουν ήδη αγαπήσει, όπως:

- «Πιράτα και Καπιτάνο» - 2ος κύκλος

- «Ζιγκ και Σάρκο» - 4ος κύκλος

- «Αριθμοκυβάκια» - 4ος κύκλος

- «O μικρός Μαλαμπάρ» - 2ος κύκλος

- «Molang» - 4ος, 5ος και 6ος κύκλος

-------------------------

ΤΑΙΝΙΕΣ

Κάθε Κυριακή, στις 15.00 και σε επανάληψη στις 21.00, το ΕΡΤkids μεταδίδει ταινίες για όλη την οικογένεια, με μερικούς από τους πιο γνωστούς τίτλους των τελευταίων ετών, όπως:

- «Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών» (The Mitchells vs. the Machines)

- «Πειρατές!» (The Pirates! Band of Misfits)

- «The Angry Birds Movie 2»

- «Peter Rabbit»

- «Τα κόκκινα γοβάκια και οι 7 νάνοι» (Red shoes and the seven dwarves)

- «Ίκαρος» (Ιcarus)

- «Άινμπο, η βασίλισσα του Αμαζονίου» (Ainbo)

-------------------------

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Από το πρόγραμμα του ΕΡΤkids δεν θα μπορούσαν να λείπουν παλαιότερες και νεότερες ελληνικές παραγωγές, όπως:

- «Τα 1.000 χρώματα του Χρήστου»

- «Λάχανα και χάχανα»

- «KOOKOOLAND»

- «Κουτάλι»

- «Ο γύρος του κόσμου σε 80 βιβλία»

- «Του κουτιού τα παραμύθια»

Το ΕΡΤkids, τη νέα τηλεοπτική περίοδο, στοχεύει να εντάξει και νέες ελληνικές παραγωγές για να κρατούν συντροφιά στα φιλαράκια του, αλλά χωρίς να αποκλείει και τους γονείς τους.