Ραδιοντοκιμαντέρ, «Ναυάγιο της Πύλου, έναν χρόνο μετά»

Ραδιοντοκιμαντέρ, «Ναυάγιο της Πύλου, έναν χρόνο μετά»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην «Αφύλακτη Διάβαση»

13 Ιουνίου 2024

Έναν χρόνο μετά τον ναυάγιο της Πύλου, μία από τις χειρότερες προσφυγικές τραγωδίες στη Μεσόγειο, η «Αφύλακτη Διάβαση» φιλοξενεί στον ραδιοθάλαμο της Φωνής της Ελλάδας τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, διευθυντή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Η κορύφωση των μεταναστευτικών ροών την προηγούμενη δεκαετία, οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση και την κοινωνική ενσωμάτωση, ειδικά μετά την εκλογική άνοδο ακροδεξιών κομμάτων, οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση με τρίτες χώρες, τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών αλλά και το πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτύξει στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης διετέλεσε αντιδήμαρχος για θέματα μεταναστών και προσφύγων (3/2016-8/2019), πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων (2014 - 2019), πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση και την ένταξη του δικτύου πόλεων Eurocities (2017-2019) και αντιπρόεδρος για θέματα προσφύγων του ECCAR (Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Πόλεων κατά του Ρατσισμού 2017-2019). Από το 2017 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται από το 1989 στο χώρο του ασύλου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Το 2005 το Συμβούλιο βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ως «Νησίδα Ποιότητας Συλλογικής Δράσης», για την προσφορά του στην παραγωγή εθελοντικού και πρωτοποριακού κοινωνικού έργου ποιότητας στη χώρα μας.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, 13:00-14:00, στη Φωνή της Ελλάδας