Είδαμε το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά «Ίμια: 30 χρόνια μετά»

Είδαμε το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά «Ίμια: 30 χρόνια μετά»
Ακολουθήστε μας στο Google news

21 Ιανουαρίου 2026

 

Απόψε (Τετάρτη 21 Ιανουαρίου) στις 21.00, στον ΣΚΑΪ θα μεταδοθεί το το πρώτο μέρος της μεγάλης έρευνας του Αλέξη Παπαχελά για τα γεγονότα των Ιμίων, για όσα συνέβησαν 30 χρόνια πίσω, στα Χριστούγεννα του 1995 και μετά.

Το είδαμε λοιπόν το πρώτο επεισόδιο και ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε, έχοντας υπόψιν τις προηγούμενες δουλειές του Παπαχελά.

Από τηλεοπτικής άποψης είναι συναρπαστικό και με γρήγορο ρυθμό, δεν σε κουράζει ούτε λεπτό.
Από δημοσιογραφικής άποψης προσφέρει πολλές πληροφορίες, κάποιες εκ των οποίων ακούγονται για πρώτη φορά. Θα δείτε κάτι που λέει στην αρχή του ντοκιμαντέρ ο λιμενάρχης Καλύμνου και δεν θα το πιστεύετε.
Από ιστορικής άποψης είναι ωραίο που βάζει τα πράγματα σε μία σειρά, ώστε αυτά να αποτυπωθούν σε ένα ντοκιμαντέρ και να υπάρχουν. Η εξιστόρηση ξεκινάει από τη φάση της προσάραξης του τουρκικού πλοίου στα Ίμια, έναν μήνα πριν τα επίμαχα γεγονότα στα τέλη του Ιανουαρίου.

Μην το χάσετε λοιπόν απόψε (βοηθάει και ο καιρός σήμερα). Και είναι μόνο θετικό που ο ΣΚΑΪ το προγραμμάτισε στο prime time. Αυτή, πράγματι, είναι καλή τηλεόραση.