5 νέες και αξιόλογες κυκλοφορίες - Μάρτιος 08

5 νέες και αξιόλογες κυκλοφορίες - Μάρτιος 08
Ακολουθήστε μας στο Google news

5 νέες και αξιόλογες κυκλοφορίες διεκδικούν τη προσοχή σας- αξίζουν τα λεφτά τους;

18 Μαρτίου 2009

5 νέες και αξιόλογες κυκλοφορίες διεκδικούν τη προσοχή σας- αξίζουν τα λεφτά τους;




FRANZ FERDINAND
Tonight (Domino)

Πραγματική έκπληξη το νέο άλμπουμ των FF- κεφάτοι όσο ποτέ στο Tonight αφήνουν την αδρεναλίνη να ρέει άφθονη...Είναι πολλά τα καλά κομμάτια του δίσκου αν και το σημαντικότερο είναι το ότι αποφεύγουν να χρεωθούν τη φθορά της μπάντας που δεν είναι πλέον newcomer άρα έχει χάσει και πολλούς από τους «κόλακες» που την ανέδειξαν την εποχή της αφάνειας. Ξεχωρίζουν “Ulysses”, “Twilight Omens” και το εκρηκτικό “Can’t Stop Feeling”. Μπράβο τους

****


LILY ALLEN
It’s Not Me, It’s You ( EMI)

Η Lily Allen κάνει θόρυβο...και αυτό πριν τη κυκλοφορία του δίσκου της ομολογώ με είχε απροσανατολίσει και προδιαθέσει αρνητικά! Διάβαζα να βρίζει τον Elton John, να «διαφημίζει» ναρκωτικά και την έβλεπα σε topless φωτογραφίες από τις Κάνες και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι αποζητούσε άτεχνα τα φώτα της δημοσιότητας. Ευτυχώς ήρθε με τον δίσκο της να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: φωτεινή καλοφτιαγμένη ποπ  για mainstream εναλλακτικό κοινό. Και στίχος straight to the point...

***1/2


CESARIA EVORA
Radio Mindelo( Lusafrica)

Θα σας πω ένα μυστικό αλλά μη το πείτε πουθενά: η Cesaria ήταν κάποτε 20 χρονών!
Θέλετε απόδειξη; Το Radio Mindelo είναι το αρχείο των ηχογραφήσεών της από εκείνη τη περίοδο., στις αρχές των 60’s για λογαριασμό του Radio Barlavento στο Πράσινο Ακρωτήρι. Για τους φανατικούς της φίλους λοιπόν μια πολύ προσεγμένη deluxe έκδοση με πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες.

***


VON DALER & LOW PRESSURE
Sonatas En Dub ( Playground)

Εξαιρετικό dubelectronic σκανδιναβικής προέλευσης για πολύ cool ακροάσεις.
Υπάρχει ένα χιτάκι εδώ που λέγεται “Real Love” με την φωνή της Natasja που σκοτώθηκε τη περασμένη χροχιά σε τροχαίο. Το Sonatas En Dub δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά σε αυτούς που στοχεύει, αν το ανακαλύψουν, σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

***1/2


SLUMDOG MILLIONAIRE
O.S.T

Το βραβευμένο με Oscar soundtrack αξίζει σίγουρα τα λεφτά του, μια και ο ταλαντούχος συνθέτης A.R. Rahman έπειτα από 100άδες κυκλοφορίες βρήκε τη συνταγή αλλά και το όχημα για το απόλυτο mainstream. Αν ψάξετε στη καριέρα του θα βρείτε πολλά μικρά αριστουργήματα και η βράβευση του Slumdog φαντάζομαι θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να αρχίζει να σκαλίζει το παρελθόν. Συμμετέχει η μία και μοναδική ΜΙΑ. Ψήφος εμπιστοσύνης!

****