U2 Flashback

U2 Flashback
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο σημερινό flashback θα ασχοληθούμε με τις πολυτελείς επανακυκλοφορίες 5 δίσκων από την δισκογραφία των U2. Και διάλεξα τους U2 αφού είναι επίκαιροι μετά την κυκλοφορία του No line on the Horizon.

11 Μαρτίου 2009


Στο σημερινό flashback θα ασχοληθούμε με τις πολυτελείς επανακυκλοφορίες 5 δίσκων από την δισκογραφία των U2. Και διάλεξα τους U2 αφού είναι επίκαιροι μετά την κυκλοφορία του No line on the Horizon.


Να ξεκινήσω λοιπόν από το Joshua Tree και την εκπληκτική συσκευασία του η οποία προσέξτε τι περιέχει: το άλμπουμ σε remastered έκδοση, bonus cd με 15 κομμάτια, dvd με συναυλία τους από το 1987 στο Παρίσι, Documentary και τα video των With or without you και Red hill mining town. Δεν τελείωσα όμως! Στη συσκευασία θα βρείτε χαρτόδετο ένθετο με τους στίχους και την ιστορία των ηχογραφήσεων του άλμπουμ καθώς και χαρτονένιο φάκελο με 5 φωτογραφίες τους. Εξαιρετική έκδοση για ένα εξαιρετικό δίσκο.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη χρονολογική σειρά τους. Η Universal το 2008 επανακυκλοφόρησε σε σκληρές χάρτινες εκδόσεις τα 4 πρώτα τους ξεκινώντας από το Boy (1980) που εκτός από το remastered άλμπουμ θα βρείτε bonus cd με 3 live κομμάτια και 11 ακυκλοφόρητα μεταξύ αυτών και το πρώτο  single τους “11 O’ Clock Tick Tock”. Για την ιστορία το αγοράκι στο εξώφυλλο είναι ο (τότε 8χρονος) Peter Rowan, ο οποίος ο αθεόφοβος έχει παρουσιαστεί και σε άλλα εξώφυλλα των U2. Συγκεκριμένα στο EP Three και στα άλμπουμ War και Best of 1980 – 1990!


Από τις τρεις φωτογραφήσεις που έκανε για τους U2, πληρώθηκε τις 2, για τη φωτογράφηση του Three EP πήρε σοκολάτες! H φωτογράφηση του Boy έγινε από τον Hugo McGuiness, manager των U2 δια μέσου των αιώνων...
Το October κυκλοφόρησε το 1981 (και πάλι ο Peter Rowan στο εξώφυλλο αλλά αυτή τη φορά με πιο αποφασιστικό ύφος) και η καινούργια έκδοση εκτός από το remastered άλμπουμ περιέχει bonus cd με 17 live και BBC sessions.


Στο εξώφυλλο του Under A Blood Red Sky είναι ο Bono σε μια Live φωτογραφία και όχι ο Peter Rowan όπως μπορεί να φανταστήκατε! Κυκλοφόρησε το 1983 και ήταν το πρώτο live των U2. H επανακυκλοφορία του γίνεται πολύ δυνατή με την προσθήκη του dvd Live at Red Rocks.


Φυσικά και τα αγοράζετε όλα.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
(Ακούστε την εκπομπή του Αλέξανδρου Ριχάρδου κάθε μέρα 18.00 – 20.00 από το  web radio Rockmachine.gr)

                    

Βoy + War με τον «star» των εξωφύλλων Peter Rowan