Ελλειμματική η έρευνα της Bari-Focus στις ακροαματικότητες, λέει το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ελλειμματική η έρευνα της Bari-Focus στις ακροαματικότητες, λέει το Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μέθοδος ερωτηματολογίου δεν υποστηρίζεται από το σύστημα CARI (Computer Assisted Recorded Interviewing), δηλαδή την «ηχογράφηση των συνεντεύξεων που επιτρέπουν την παρακολούθηση της απόδοσης του  συνεντευξιαζόμενου και την ανίχνευση τυχόν αναληθών δεδομένων».

26 Δεκεμβρίου 2017
Οπως γράφει ο Χρήστος Ιερείδης στο News247.gr η έκθεση του Πάντειου έγινε για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ και σε αυτήν διαπιστώθηκε, επίσης, παράλειψη σημαντικών βημάτων στην έναρξη των τηλεφωνικών συνεντεύξεων που επηρεάζουν την έκβαση της έρευνας.

Μετά από την ενημέρωση που έγινε στην ΑΕΜΑΡ και την Bari-Focus φυσικά, παρατηρήθηκε μείωση των σφαλμάτων, ωστόσο επισημαίνεται πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος από την ΑΕΜΑΡ θα μπορούσε «δυνητικά να οδηγήσει σε διαφορετικές ή συλλογικές συμπεριφορές και ουσιαστικά να καταστήσει τον έλεγχο αναποτελεσματικό».

Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν το διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου -λιγότερο από έναν μήνα πριν- από έρευνα που διενεργήθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Ποσοτικών Μεθόδων και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργο Πετράκο και την ερευνήτρια Σταυρούλα Αθανασακοπούλου.