O Διευθυντής Προγράμματος του Galaxy 92 στο e-tetRadio

O Διευθυντής Προγράμματος του Galaxy 92 στο e-tetRadio
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Όμηρος Ορφανίδης, Διευθυντής Προγράμματος του Galaxy 92 μιλάει στο e-tetRadio για τα 20 χρόνια του ραδιοσταθμού.

 

06 Μαρτίου 2009

Ο Όμηρος Ορφανίδης, Διευθυντής Προγράμματος του Galaxy 92 μιλάει στο e-tetRadio για τα 20 χρόνια του ραδιοσταθμού.

 

 

Υπενθυμίζουμε το σλόγκαν τού «Galaxy 92» διότι έχει τη σημασία του: «Η μουσική δεν είναι δόγμα» λένε. Σωστά.
 
 1.Ποιο είναι το προφίλ του σταθμού;
Ο Galaxy 92 εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια είναι μουσικός σταθμός με την ουσιαστική έννοια του όρου. Είμαστε εδώ για να μεταδίδουμε μουσικές και όχι για να τις τυποποιήσουμε. Βασικό κριτήριο για την επιλογή της μουσικής μας είναι η πολυσυλλεκτικότητα και η ποιότητα και όχι η στενή παρακολούθηση των charts και του music control. Είμαστε ανοιχτοί στα θέλω των ακροατών μας και στις επιλογές των μουσικών μας παραγωγών. Στον Galaxy 92 δεν υπάρχουν αποκλεισμοί σε μουσικές, γι’αυτό άλλωστε μας εκφράζει το “Η μουσική δεν είναι δόγμα”.
 
2. Πόσο έχει αλλάξει το ραδιοφωνικό τοπίο από τότε που ξεκίνησε ο Galaxy;
Γεγονός είναι ότι σήμερα τα μουσικά ραδιόφωνα έχουν υπερ-πολλαπλασιαστεί και το μάρκετινγκ παίζει σημαίνοντα ρόλο στο ραδιόφωνο, το οποίο είναι πλέον καθαρά επαγγελματικό.  Αυτό όμως που πιστεύω πως δεν έχει χαθεί είναι το μεράκι και ο ρομαντισμός των πρώτων ημερών τις ελεύθερης ραδιοφωνίας.
 
3. Πείτε μας την καλύτερη αλλά και τη χειρότερη φάση που πέρασε ο σταθμός αυτή την εικοσαετία;
Η καλύτερη περίοδος όχι μόνο για τον Galaxy 92 αλλά και για όλα τα μουσικά ραδιόφωνα της Αθήνας, ήταν κατά τη γνώμη μου στις αρχές τις ελεύθερης ραδιοφωνίας.  Υπήρχε ένας διάχυτος ενθουσιασμός για το άγνωστο και το καινούργιο στον αέρα και ο ακροατής ταυτίζονταν με το κάθε ραδιόφωνο.  Γινόταν ένα με αυτό.  Όσο για τη χειρότερη στιγμή, δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν μετά από μια πρωτοφανή καταιγίδα έπαθαν μεγάλη ζημιά οι εγκαταστάσεις εκπομπής του σταθμού και ζούσαμε όλοι μέσα στην αγωνία για το πόσο σύντομα θα μπορούσαμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές.
 
4. Τι δεν θα κάνατε ποτέ στον Galaxy;
Για χάρη της ακροαματικότητας, δεν θα αποκλείαμε ποτέ αγαπημένες μουσικές για να γίνουμε ένα “εμπορικό” ραδιόφωνο. Επίσης, δεν νομίζω ότι θα μας ταίριαζε καθόλου να συνδυάσουμε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
 
5. Σκεφτήκατε ποτέ να αλλάξετε ρεπερτόριο;
Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και το ρεπερτόριο του σταθμού εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Τίποτε δεν μένει σταθερό για πάντα. Ο στόχος είναι να αλλάζουμε συνεχώς αλλά να μένουμε πάντα οι ίδιοι στη συνείδηση του ακροατή.
 
6. Πως σας φαίνεται το σημερινό αθηναϊκό ραδιόφωνο;
Το ραδιόφωνο σήμερα είναι πολύ πιο σύγχρονο, πολύ πιο επαγγελματικό αλλά ταυτόχρονα απρόσωπο.  Αυτό το τελευταίο δεν θέλουμε να ισχύει στον Galaxy 92. Εμείς επιθυμούμε να αναδεικνύουμε την προσωπικότητα των παραγωγών μας. Δεν θέλουμε απλούς εκφωνητές αλλά μουσικούς παραγωγούς ραδιοφωνικών εκπομπών με το προσωπικό τους στυλ. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να διατηρούμε όσο το δυνατόν αναλλοίωτη τη σχέση που έχουμε με τους ακροατές μας εδώ και 20 χρόνια.
 
7. Σχέδια για το μέλλον;
Ακόμα περισσότερες και καλύτερες μουσικές, ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!