Τι έγινε ρε παιδιά; Έφυγε από τη ζωή (και) ο George Michael...

Τι έγινε ρε παιδιά; Έφυγε από τη ζωή (και) ο George Michael...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λίγες μόνο μέρες πριν την εκπνοή του το 2016 συνεχίζει να «θερίζει» κόσμο στη μουσική.

26 Δεκεμβρίου 2016
Πάει λοιπόν και ο George Michael. Ο Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, βρέθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων νεκρός στο σπίτι του στο Oxfordshire της Μεγάλης Βρετανίας, από καρδιακό επεισόδιο. Ήταν μόλις 53 ετών

 
Ο Elton John, o Andrew Ridgeley, o Robbie Williams, o Brian May, η Gloria Gaynor, οι Simply Red, οι Duran Duran και πολλά ακόμα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο performer. Ενδεικτικό είναι το post που έκανε στην σελίδα της στο facebook, η Madonna.
 
 
O George Michael γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963 στο Λονδίνο, γιος ενός Κύπριου ιδιοκτήτη εστιατορίου και μιας Αγγλίδας χορεύτριας. Ξεκίνησε την μουσική καριέρα του ως DJ, ενώ παράλληλα στα εφηβικά του χρόνια γνώρισε τον συνομήλικό του, Andrew Ridgeley, με τον οποίο σχημάτισε τους θρυλικούς Wham!. Τραγούδια όπως το Careless Whisper, το Wake Me Up Before You Go-Go, το Last Christmas, το Freedom, το Club Tropicana κ.ά. κατέκτησαν την κορυφή των charts σε Μεγάλη Βρετανία, Η.Π.Α. και πολλές ακόμα χώρες του κόσμου, κυριαρχώντας στα μουσικά 80's.Το 1987 ξεκινά σόλο καριέρα, συνεχίζοντας -σε μικρότερο βαθμό όμως- την επιτυχημένη πορεία του.
 




 
Για τον προσεχή Μάρτιο ήταν προγραμματισμένη η προβολή του νέου «Freedom».

Τα τελευταία χρόνια είχε διάφορες περιπέτειες τόσο με την υγεία του όσο και με τον νόμο, λόγω των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Μια εξ αυτών, η πνευμονία που τον είχε ταλαιπωρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα, αποτυπώνεται σε ένα από τα πιο πρόσφατα single του, που κυκλοφόρησε το 2012.