Λέτε να έχουμε Classic FM και στην Ελλάδα;

Λέτε να έχουμε Classic FM και στην Ελλάδα;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάτι τέτοιο διαφαίνεται, τουλάχιστον, από πλευράς των δικαιωμάτων χρήσης του ονόματός του στην Ελλάδα.

02 Ιανουαρίου 2017
Ο γνωστός στη ραδιοφωνική «πιάτσα» ως ο επί 13 χρόνια ιδιοκτήτης του Rock FM 96.9, Κωνσταντίνος Γέρου, με μια αίτησή του στην Γ.Γ. Εμπορίου στις 18 Ιουλίου, ζήτησε να κατοχυρώσει υπέρ του το διακριτικό τίτλο «Classic FM». Δεν έγινε δεκτή όμως, καθώς τα δικαιώματα ανήκουν και στην Ελλάδα στην εταιρεία CLASSIC FM PLC. Θυγατρική της Global Radio που κατέχει πολυάριθμα ραδιοφωνικά brands στο νησί, όπως τον Capital FM, τον Heart FM, το Smooth Radio, το Radio X (πρώην XFM) και άλλα. 
 
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος εκδότης, ο Κωνσταντίνος Γέρου, είχε κατοχυρώσει τον περασμένο Μάρτιο τον τίτλο «Jazz FM» που παραπέμπει ευθέως στον ιστορικό ραδιοσταθμό ο οποίος εξέπεμπε στους 102.4. Χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, να υπάρχει κάποια κινητικότητα από πλευράς του Γέρου για την απόκτηση κάποιας συχνότητας. 
 
Ανάλογες προσπάθειες για το όνομά του, είτε ως αυτούσιο είτε με παραλλαγές, έγιναν τόσο από τον ίδιο τον Γέρου, όσο και από τον Πάνο Κολιοπάνο (συνιδιοκτήτης του Flash 96), τον Γιάννη Αλαφούζο (μέσω της παλιάς εταιρείας του Σκάι 100.3) και τον Άρη Τερζόπουλο (Κλικ FM). 
 
Θα αποτελούσε θετική εξέλιξη μια πιθανή είσοδος ενός τέτοιου brand στην Ελλάδα. Αφενός γιατί γνωρίζει επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία, όπου είναι η έδρα του, αλλά θα δώσει και μια άλλη «νότα» στα FM της Αθήνας -λειτουργεί ήδη ως project και στην Ολλανδία.
Ένα δεύτερο ραδιόφωνο με κλασσική μουσική, που θα ανταγωνίζεται το αρτηριοσκληρωτικό και αναχρονιστικό Τρίτο Πρόγραμμα θα μπορούσε να γνωρίσει επιτυχία. Υπάρχει κενό και μας κάνει εντύπωση πως δεν έχει βρεθεί κάποιος να το καλύψει.