«Τετ α τετ» με τους Depeche Mode σε ένα χαμάμ στο Μοναστηράκι

«Τετ α τετ» με τους Depeche Mode σε ένα χαμάμ στο Μοναστηράκι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς θα ζηλέψετε, αλλά σήμερα το μεσημέρι ακούσαμε για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ των Depeche Mode που κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου. Ολόκληρο, παρακαλώ. Μία μυστική ακρόαση στο Hammam Baths, σε ένα χαμάμ στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο.

21 Φεβρουαρίου 2017


Και όταν λέω μυστική, το εννοώ 100%. Όχι μόνο δεν μας άφησαν να πούμε πουθενά γι' αυτήν την ακρόαση, αλλά μπαίνοντας στο συγκεκριμένο χώρο τ' αφήναμε όλα στην είσοδο. Ούτε κινητά τηλέφωνα, ούτε υπολογιστές, ήθελαν από την Feelgood Records να αποφύγουν οποιαδήποτε περίπτωση διαρροής. Όχι δεν μας είχαν γυμνούς με πετσέτα στο χαμάμ για να μας ελέγχουν καλύτερα και κρίμα θα έλεγα, δεν θα ήταν άσχημα ταυτόχρονα με την ακρόαση να έφευγαν και μερικές τοξίνες. Δυστυχώς καθόμασταν στο σαλόνι. 
 
Το άλμπουμ λέγεται «Spirit» και, έτσι γρήγορα-γρήγορα όπως το πέρασα για μία φορά, μπορώ να σας πω ό,τι είναι ένα από τα καλύτερά τους εδώ και πολλά χρόνια. Σαν τους παλιούς Depeche Mode αλλά με πιο σύγχρονο ήχο (παραγωγή Simian Mobile Disco). Και το ακούσαμε με τον κλασικό, παραδοσιακό, τρόπο, με τα ηχεία τέρμα, χωρίς ταυτόχρονα να κάνουμε κάτι άλλο. Μόνο Depeche Mode, συνεχώς Depeche Mode για μία ώρα (12 τραγούδια συνολικά). 


 
Την Τετάρτη 17 Μαΐου παίζουν ως γνωστόν στο Terra Vibe. Η αλήθεια είναι πως σαν να βαριόμουν λίγο. Το σκεφτόμουν. Εννοείται πως είναι ωραία φάση μία τέτοιου μεγέθους συναυλία αλλά αν τους έχεις δει και τόσες φορές, ίσως και να μην ενδιαφέρεσαι και πολύ. Άλλαξα γνώμη εννοείται. Αρκεί ένα καλό -τελευταίο- άλμπουμ για να πας να δεις μία συναυλία ενός συγκροτήματος; Φυσικά. Αξίζει ακόμα και για ταξίδι στο εξωτερικό. Οπότε ραντεβού στη Μαλακάσα
 
Το δύσκολο ήταν μετά όταν βγήκαμε από το χαμάμ κι επανήλθαμε στη μεσημεριάτικη, αθηναϊκή, πραγματικότητα. Τι κρίμα να μην καθόμασταν συνεχώς μέσα εκεί, ημίγυμνοι, ακούγοντας καινούργιους δίσκους...  Τι ζητάει ένας άνθρωπος από τη ζωή, λίγη ευτυχία μόνο.