Κερδίζει το στοίχημα ο Hit 88.9

Κερδίζει το στοίχημα ο Hit 88.9
Ακολουθήστε μας στο Google news

O Hit 88.9 των συνεχών αλλαγών, το παλεύει και δείχνει πως ανεβαίνει.

08 Απριλίου 2017
Είναι το μοναδικό ραδιοφωνικό project που φέρει 100% την υπογραφή της Frontstage. O Εν Λευκώ 87.7 και ο Red 96.3 γνώριζαν ήδη επιτυχία στα χέρια των Καββαθά/Λυμπέρη και Αλαφούζου, αντίστοιχα, πριν εξαγοραστούν από την Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου. Ο Hit 88.9 στήθηκε από τον Νίκο Μυλωνά πριν 3 χρόνια, ως απόρροια της αποτυχημένης επαναφοράς του Freedom 88.9. Όντας σε μια συχνότητα που δεν είχε στεριώσει σταθμός από τότε που έκλεισε ο θρυλικός Jeronimo Groovy και ειδικά με το project ενός (ακόμα) pop ραδιοφώνου, το έργο του ήταν εξ αρχής δύσκολο.

Ουσιαστικά, δεν είναι ακριβώς ένα ξένο mainstream ραδιόφωνο. Ούτε κατηγορίας DeeJay 95.2 που παίζει μόνο νέα hits και κάποια του προσφάτου παρελθόντος, ούτε τύπου Kiss 92.9 και Easy 97.2 με τραγούδια προηγούμενων δεκαετιών. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Μεταδίδει μεν τωρινές επιτυχίες αλλά μαζί με επιλεγμένα ποπ και ροκ κομμάτια από την προηγούμενη (κυρίως) δεκαετία. Εδώ μια playlist 10 τραγουδιών του Hit 88.9 σε μια τυχαία ώρα:
 
Shawn Mendes - Treat You Better
Fray - How to Save a Life
Adele - Hello
Jennifer Lopez feat. Lil Wayne - I'm Into You
Kaleo - Way Down We Go
Lana Del Rey - Blue Jeans
Shakira feat Maluma - Chantaje
David Guetta feat Sam Martin - Dangerous (Acoustic Piano Version)
Daughtry - What About Now
Lilly Wood & The Prick - Prayer In C (Robin Schulz Radio Edit)
 
Εσχάτως, τις τελευταίες εβδομάδες όπως δείχνουν τα αστάθμιστα δείγματα, ο Hit 88.9 βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη άνοδο για τα δεδομένα του, πάνω από σταθμούς όπως ο Kiss 92.9, το Mad Radio 106.2 και ο... Εν Λευκώ 87.7. Στις τελευταίες μηνιαίες μετρήσεις δε, του Φεβρουαρίου, ανέβηκε στο 4,3% από το 3,5% που ήταν τον τελευταίο μήνα. Αλλά και τους προηγούμενους, καθώς ο μέσος όρος του κινείται σταθερά γύρω στο 3,5%.
 
Σας έχουμε πει από εδώ για τις πολύ συχνές αλλαγές που έχουν γίνει στο πρόγραμμα του Hit 88.9. Άλλος σταθμός ξεκίνησε και άλλος είναι τώρα, με μόνη αμετακίνητη την Μαίρη Ρετσίνα (10-2 το μεσημέρι). Είχαμε τρεις εξόδους, αυτές του Δημήτρη Μηλιόγλου και της Μαρίας Κωνσταντάκη - αλλά και της Μαίρης Μαργέλη (προσωρινά λόγω εγκυμοσύνης, θα επιστρέψει το καλοκαίρι με το καλό). Και δύο προσθήκες, την Ελένη Μανουσάκη και την Πόπη Δομάζου στην πρωινή και βραδινή ζώνη αντιστοίχως.
 
Ο ραδιοσταθμός προσπαθεί ακόμα να βρει τα πατήματά του, ειδικά στο πρόγραμμά του. Έχει ήδη, όμως, την δική του «προσωπικότητα» από πλευράς μουσικού προφίλ.