«Oύτε τρομάζουμε, ούτε σωπαίνουμε κύριε Καραπαπά»

«Oύτε τρομάζουμε, ούτε σωπαίνουμε κύριε Καραπαπά»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στοχοποίηση της Αλέκας Ζουμή από τον διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού και τον «Κόκκινο Πρωταθλητή», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον 105.5 Στο Κόκκινο.

08 Μαΐου 2018
Αφορμή στάθηκαν σχόλια της αθλητικής συντάκτριας του ραδιοσταθμού και ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, που κατέκριναν τα όσα είπε στους παίκτες της ομάδας ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα στην τελευταία αγωνιστική της Super League («να πάτε να πνιγείτε, δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στο Ρέντη»).

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Κώστας Καραπαπάς στράφηκε εναντίον της Αλέκας Ζουμή χαρακτηρίζοντάς την «φερέφωνο» και «πολιτική προπαγανδίστρια», το δε κείμενό του έγινε και «χτύπημα» στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Κόκκινου Πρωταθλητή.
 
\"\"
 
Άμεση ήταν η απάντηση των εργαζομένων του 105.5 Στο Κόκκινο, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης στην Αλέκα Ζουμή και απάντησαν στον Κώστα Καραπαπά, μεταξύ άλλων, με μια ρήση του Μπέρτολτ Μπρέχτ «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής, είναι υπέρ της πολιτικής που (τους) επιβάλλεται».
 
Χωρίς να νιώσουμε μεγάλη έκπληξη - για να είμαστε ειλικρινείς - παρακολουθήσαμε χθες τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά να επιδίδεται στο οικείο σπορ της στοχοποίησης δημοσιογράφων, αυτή τη φορά εναντίον της συναδέλφου μας Αλέκας Ζουμή, με αφορμή κείμενό της στο οποίο ασκούσε κριτική στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη για τον τρόπο με τον οποίον απευθύνθηκε στους παίκτες του Ολυμπιακού. 
 
Στην ανάρτησή του ο Κ. Καραπαπάς αποκαλεί την συναδέλφισσά μας «φερέφωνο» και κάνει λόγο για «εντολείς», μεταξύ άλλων χαριτωμένων υβριστικών που παραθέτει. Αναλόγου περιεχομένου χτύπημα, που στοχοποιεί την Αλέκα Ζουμή, έχει σήμερα και η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής».
 
Καταλαβαίνουμε βέβαια την ανθρώπινη τάση να αναπαράγει ο καθένας την πραγματικότητα την οποία έχει συνηθίσει. Όμως, κ. Καραπαπά, όσο και να σας εκπλήσσει, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το επάγγελμα που δεν είναι φερέφωνα κανενός και δεν έχουν εντολείς. Η Αλέκα Ζουμή βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 20 χρόνια, πολλά εκ των οποίων διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν υπήρξε ποτέ φερέφωνο οποιουδήποτε ούτε εντολοδόχος ούτε εξαρτώμενη από πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα και κανείς δεν έχει να της προσάψει το παραμικρό.
 
Επειδή είναι η πολλοστή φορά που δημοσιογράφος στοχοποιείται από τον διευθυντή επικοινωνίας και τις εφημερίδες του Ολυμπιακού, οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο», σας πληροφορούμε για να μην κουράζεστε: Ούτε τρομάζουμε ούτε σωπαίνουμε. Η έρευνα, η κριτική, τα συμπεράσματα και η γνώμη είναι βασικό στοιχείο της δουλειάς μας, την οποία εσείς έχετε εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Το να ενοχλούν όλα αυτά, αποτελεί τμήμα της δουλειάς και μάλιστα το πιο ενδιαφέρον.
 
Η Αλέκα Ζουμή έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας και κάθε αήθης επίθεση εναντίον της θα μας βρει ενωμένους στο πλευρό της.
 
Οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο» θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως οφείλουμε και όχι όπως θα θέλατε.
 
ΥΓ: Παρακάμπτουμε τα μαθήματα… αριστεροσύνης που μας κάνει ο κ. Καραπαπάς, αν και το χιούμορ χρειάζεται στη ζωή. Στεκόμαστε μόνο στη φράση του ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι «απλά ‘‘NOPOLITICA’’, αλλά AGAINST POLITICA». Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Και επειδή όπως λέει και ο Μπρεχτ «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής, είναι υπέρ της πολιτικής που (τους) επιβάλλεται», θα συνεχίσουμε από τη θέση μας να αντιστρατευόμαστε τέτοιες επικίνδυνες αντιλήψεις, προτάσσοντας την κριτική, την ελεύθερη σκέψη και την πολιτική δράση.