Τι επιδιώκει άραγε το «Αργος» με την «Εφ.Συν.»;

Τι επιδιώκει άραγε το «Αργος» με την «Εφ.Συν.»;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πρακτορείο Διανομής Τύπου «Αργος» επιδιώκει να αλλάξει μονομερώς το συμβόλαιο που έχει με την Εφημερίδα των Συντακτών.

26 Νοεμβρίου 2018

Εστειλε επιστολή λοιπόν και ενημερώνει την Εφ.Συν. «για τους νέους όρους συνεργασίας που αποφάσισε μονομερώς» το Πρακτορείο και για τους οποίους «θεωρεί ότι θα ισχύουν από την 1η Δεκεμβρίου 2018». Οι όροι αυτοί, όπως σημειώνει σήμερα η εφημερίδα με πρωτοσέλιδο τίτλο της και ολοσέλιδο άρθρο στην 3η της σελίδα, «είναι επαχθέστεροι από αυτούς που προβλέπει η ισχύουσα σύμβαση, ενώ και ο πολύπλοκος μηχανισμός τιμολόγησης που προτείνεται, αποκλείει κάθε δυνατότητα ορθολογικού ελέγχου».

Υπενθυμίζουμε πως το «Αργος» ανήκε κατά 70% στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι που αυτός... μοίρασε κάποιες από τις μετοχές του στα Παραπολιτικά, στο Πρώτο Θέμα και τον Πρωταθλητή

Αυτό ακριβώς επισημαίνει και η εφημερίδα (ΕΔΩ όλο το άρθρο): «Το γεγονός ότι οι εταιρείες συμφερόντων του κ. Μαρινάκη ελέγχουν "de facto" (σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού) το πρακτορείο διανομής, ενώ ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτες ανταγωνιστικών εντύπων σηματοδοτεί πλέον θανάσιμο κίνδυνο για την ελευθερία του Τύπου, εφόσον με τον μηχανισμό της "νέας εμπορικής πολιτικής" μπορεί το πρακτορείο κατά βούληση να προκαλεί άμεσο οικονομικό στραγγαλισμό σε ανεπιθύμητους ανταγωνιστές».

Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης είναι που η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποτελεί τη μόνη εφημερίδα για την οποία το «Αργος» αποφάσισε μονομερώς να παραβιάσει τους όρους της σύμβασης. Σκεφτείτε πως για τις υπόλοιπες εφημερίδες πρότεινε να ισχύουν οι νέοι όροι μετά τη λήξη των συμβάσεων.