Πρόστιμο 88 χιλιάδες ευρώ για τις μετρήσεις ακροαματικότητας

Πρόστιμο 88 χιλιάδες ευρώ για τις μετρήσεις ακροαματικότητας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά μέτρησης ακροαματικότητας ραδιοφωνικών σταθμών.

31 Ιανουαρίου 2019

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε λοιπόν ότι εταιρίες FOCUS BARI και MRB HELLAS παραβίασαν το άρθρο 1 παρ. 1 ν. 3959/2011 στο πλαίσιο μεταξύ τους συνεργασίας για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό (το 2015) για τη διενέργεια μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττική (συμφωνία οριζόντιας συνεργασίας για την από κοινού συμμετοχή σε διαγωνισμό).

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι δύο αυτές εταιρίες συμφώνησαν σε δύο πράγματα: (α) θα συμμετέχουν από κοινού και για αόριστο χρόνο σε διαγωνισμούς διενέργειας μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττική, χωρίς να επιτρέπεται η διεκδίκηση ή ανάληψη οποιουδήποτε έργου σχετικού με την μέτρηση ραδιοφωνικής ακροαματικότητας Αττικής αυτοτελώς από κάθε εταιρία ή σε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο και (β) η MRB δεν θα δραστηριοποιηθεί στη μέτρηση ακροαματικότητας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε (κατά πλειοψηφία) στις δύο εταιρίες συνολικό πρόστιμο ύψους 87.953,30 ευρώ.