Βαξεβάνης VS Παπαχρήστος VS Βαξεβάνη

Βαξεβάνης VS Παπαχρήστος VS Βαξεβάνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στους δημοσιογράφους του ΔΟΜ την έπεσε ο Κώστας Βαξεβάνης και βγήκε ο Γιώργος Παπαχρήστος να του απαντήσει.

15 Μαρτίου 2019

«Δημοσιογράφοι που λειτουργούν με κέρμα» ήταν το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη στο Documento και αναφερόταν στους δημοσιογράφους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ιδού ένα απόσπασμα:

Αποτελούν μια μεγάλη παρέα που παίζει χαρωπά το τόπι, προσέχοντας να μην υπάρξουν δυνατές μπαλιές που θα βγάλουν τη μπάλα έξω από τον κύκλο και την ευμάρειά τους. Είναι οι αμοιβάδες του τίποτα που εξαπλώθηκαν παντού διαιρώντας τον εαυτό τους ώστε να απλωθεί παντού μέσα από σχέσεις και προσκολλήσεις. Τη μοναδική ισχύ τους επί χρόνια, αποτελεί η μη απειλή, πως δεν υπήρξε δηλαδή κανένας να τους αμφισβητήσει και να απειλήσει το εποικοδόμημα της διαφθοράς που εμφάνιζαν ως μοναδική προστατευτική στέγη για τη δημοσιογραφία και τη χώρα ακόμη. Σήμερα σηκώνουν το μολύβι και προσπαθούν να ζωγραφίσουν το ίδιο μοτίβο αλλάζοντας το όνομα του αφεντικού. Όπου υπήρχε Ψυχάρης θεωρούν πως μπορούν απλώς να βάλουν Μαρινάκης ή Αλαφούζος για να επιβιώσουν. Και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνουν εισπράττοντας συνεχώς. Πολλοί απ αυτούς έχουν εκατομμύρια στις Ελβετικές τράπεζες και κότερα στις Λιβεριανές offshore. Αυτά υπερασπίζονται και γι αυτό γίνονται υπερασπιστές και του λιμανιού του Μαρινάκη και του σαλονιού του Σημίτη.
Δεν είναι λοιπόν άνθρωποι του Μαρινάκη αλλά τα τζουκ μποξ του συστήματος που θα έλεγε και ο Καψής. Σήμερα απλώς ο Μαρινάκης επιλέγει τραγούδι και τραγουδιστή με το σχετικό κέρμα.

Και ιδού η απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου μέσα από τα σημερινά ΝΕΑ:

Μια φορά λέει, ο Γεώργιος Παπανδρέου, αγόρευε στη Βουλή, σε μια ταραγμένη από τα πολιτικά πάθη περίοδο. Στο κλίμα της εποχής, βουλευτής της δεξιάς προσπαθούσε να τον αποσυντονίσει υβρίζοντάς τον συνεχώς. Απτόητος ο Γεώργιος Παπανδρέου από τις διακοπές, συνέχισε να απευθύνεται στο σώμα, ώσπου αιφνιδίως σταμάτησε,:
-Ποιος μίλησε;
-Εγώ, εγώ φώναξε περιχαρής, διότι τα κατάφερε επιτέλους, ο διακοψίας.
-Α εσείς; Τότε δεν έχει καμία σημασία, είπε ο Γέρος της Δημοκρατίας και συνέχισε.
Θυμήθηκα το περιστατικό, με αφορμή κάτι φληναφήματα περί δημοσιογραφίας, ΔΟΛ και άλλων τινών που ανάρτησε σε site του, ο his master’s voice εκδότης Βαξεβάνης, ένα ακόμη φαινόμενο και αυτός του καιρού μας. Ο κακομοίρης έχει παραισθήσεις. Κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, και νομίζει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Εμ, δεν είμαστε. Ούτε θα γίνουμε. Μην πασχίζει λοιπόν να μας εξομοιώσει. Χαμένος χρόνος.
-Ποιος μίλησε;
-Α εσείς; Τότε δεν έχει καμία σημασία, Κωστάκη…

Και η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη μέσω Twitter.