Οι New York Times επαίνεσαν τον Τράμπ και άλλαξαν άρον-άρον πρωτοσέλιδο

Οι New York Times επαίνεσαν τον Τράμπ και άλλαξαν άρον-άρον πρωτοσέλιδο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας τίτλος που άρεσε μόνο στον «Πλανητάρχη»...

07 Αυγούστου 2019

Λίγα 24ωρα μετά τις δύο ένοπλες επιθέσεις στο Τέξας και το Οχάιο, που άφησαν πίσω τους 31 νεκρούς και 53 τραυματίες, ο Ντόναλντ Τράμπ έκανε δηλώσεις στις οποίες έριξε το φταίξιμο για την γενική έξαρση βίας στις ΗΠΑ στα... video games, το internet και τις ψυχικές ασθένειες. Τα πάντα δηλαδή, εκτός από την οπλοκατοχή.

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδό τους οι New York Times, σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έγραψαν πως «ο Τράμπ προωθεί την ενότητα απέναντι στον ρατσισμό». Γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις στις τάξεις των αναγνωστών της εφημερίδας, άλλων δημοσιογράφων αλλά και των Δημοκρατικών, κατηγορώντας την πως δίνει «πάτημα» στον Ντόναλντ Τράμπ για να πει ότι η κριτική που του ασκείται για τις κατά καιρούς ρατσιστικές του τοποθετήσεις, είναι για πολιτικούς λόγους.

Επαιξε ρόλο και το παρακάτω tweet του Nate Silver:

Η εφημερίδα προσπάθησε να «μαζέψει» το λάθος της βγάζοντας δεύτερη έκδοση, αντικαθιστώντας τον επίμαχο τίτλο της με έναν άλλο, το «επιτίθεται (σ.σ. ο Τράμπ) στο μίσος, αλλά όχι στα όπλα», χωρίς όμως επιτυχία«Ο τίτλος ήταν κακός και άλλαξε στη δεύτερη έκδοση» δήλωσε στην Washington Post εκπρόσωπος των NYT. 

Μέσα δε από το Twitter του, ο «Πλανητάρχης» έσπευσε να υπερασπιστεί το αρχικό πρωτοσέλιδο των New York Times, λέγοντας πως «περιέγραψε σωστά» τα όσα είπε και πως ο σάλος προκλήθηκε από «ακροαριστερούς Δημοκρατικούς» οι οποίοι «τρελάθηκαν εντελώς»..