Ημέρα 3η και 4η: Βαλτιμόρη, Maryland

Ημέρα 3η και 4η: Βαλτιμόρη, Maryland
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν ήταν και τόσο στα πλάνα μας η Βαλτιμόρη, αλλά βγαίνοντας από... λάθος έξοδο από τη Νέα Υόρκη και περνώντας από τη Φιλαδέλφεια (Streets of Philadelphia) αναπόφευκτα πέφταμε πάνω της.

14 Σεπτεμβρίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ημέρα 1η και 2η: Νέα Υόρκη

Ήταν ήδη αργά το απόγευμα, έπεφτε η νύχτα σιγά-σιγά. Τετάρτη βράδυ πια και μείναμε σε ένα ξενοδοχείο έξω από την πόλη στην οποία γυρίστηκε μία από τις πιο σπουδαίες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Το «The Wire» του HBO που γράφτηκε από τον συγγραφέα και πρώην αστυνομικό συντάκτη David Simon.

Μείναμε σε ένα από εκείνα τα hotels στο δρόμο, λίγο κατώτερα από τα ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις αλλά ανώτερα από τα περίφημα αμερικάνικα Motels που υπάρχουν διάσπαρτα, παντού, στην ενδοχώρα.

Στη Βαλτιμόρη μπήκαμε το πρωί της 4ης ημέρας του ταξιδιού μας, Πέμπτη πρωί.

Δεν είχε πολλά να δεις, σύμφωνοι, δεν μπορούσαμε να μην πάμε όμως στο σπίτι του Εντγκαρ Αλαν Πόε, του... καταραμένου ποιητή (Edgar Allan Poe, 19 Ιανουαρίου 1809 – 7 Οκτωβρίου 1849). Σε ένα στενό και απόμερο δρόμο της πόλης, σε μία φτωχή συνοικία, ένα μικρό ισόγειο με μία εσωτερική σκάλα για να ανέβουμε, ένας-ένας, στο δώματιό του, το μικροσκοπικό χώρο του.

Λιμάνι είναι η Βαλτιμόρη, σχετικά τουριστική στο κέντρο της. Τουριστική σημαίνει, όπως καταλάβαμε αργότερα στο ταξίδι μας, με τουρίστες Αμερικάνους. Μόνο στις μεγάλες πόλεις, Νέα Υόρκη Λος Αντζελες και κάποιες ακόμα βλέπεις και τουρίστες εκτός Αμερικής... Και ξέρετε, Αμερικανούς εύσωμους ως επί το πλείστον. Εκεί είναι όλα large. 

Αναχώρηση από τη Βαλτιμόρη το απόγευμα. Επόμενος προορισμός το Νάσβιλ, αλλά κάπου πρέπει να μείνουμε το βράδυ.

Γι αυτά θα μιλήσουμε αύριο. Γιατί από τώρα και μετά αρχίζει το, πραγματικά, γοητευτικό μουσικό ταξίδι μας.