«Κακή μουσική για καλούς ανθρώπους»

«Κακή μουσική για καλούς ανθρώπους»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι L Entourloop λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Gagarin, το Σάββατο βράδυ, βρήκαν λίγο χρόνο και μίλησαν στο Loaded.gr.

27 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο είναι οι πρωταγωνιστές της κολεκτίβας των L Entourloop, ο Sir James και ο King Johnny. Οι δύο αυτοί «grand-dads» που κινούνται μεταξύ Kingston, Λονδίνου και Νέας Υόρκης έρχονται μαζί με την πενταμελή τους μπάντα στην οποία συμμετέχουν και οι Troy Berkley και Skarra Mucci. Το live θα ανοίξει ο DJ και παραγωγός από την Βραζιλία Kill Emil. Πληροφορίες ΕΔΩ.

Το Loaded.gr μίλησε με τους δύο L’ Entourloop που έχουν, όπως λένε, εξαιρετικές εντυπώσεις από την Ελλάδα.

* Έχουμε μεγαλώσει με τη δύναμη του internet και τα μυστήρια του, γι' αυτό είναι πάντα χαρά μας να μοιραζόμαστε και να κατεβάζουμε κομμάτια. Παραμένουμε βέβαια λάτρεις του βινυλίου, αλλά ο καθένας χρησιμοποιεί τη μουσική με όποιον τρόπο θέλει ή μπορεί.

* Στο internet προσπαθούμε να επικοινωνούμε με όλους. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μας είναι στις συναυλίες μας. Κι επιτυγχάνεται με το να περνάμε εμείς καλά και στέλνοντας στον κόσμο θετικά vibes. Κύριος στόχος μας είναι η μουσική μας να μιλάει στον κόσμο.

* Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι στη μουσική βιομηχανία, ίσως προσπαθούσαμε να ξαναδουλέψουμε λίγο το θέμα με τα samples. Η ανεξάρτητη μουσική είναι η ζωή μας και η εργασία μας για αυτό υπερασπιζόμαστε πάντοτε ό,τι είναι «χειροποίητο με αγάπη».

* Προσπαθούμε τα live μας να βρίσκονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο είτε παίζουμε μπροστά σε 300 άτομα ή σε 3-4 χιλιάδες. Δίνουμε πάντοτε τον καλύτερο εαυτό μας. Φυσικά η ευχαρίστηση είναι διαφορετική, μπροστά σε 15.000 άτομα υπάρχει περισσότερη ένταση, σε έναν μικρό χώρο όμως η ενέργεια είναι πιο τρελή.

* Είμαστε παθιασμένοι με τον κινηματογράφο, τα βινύλια, το hip-hop και τη reggae ως beatmakers. Συχνά λέμε ότι κάνουμε «κακή μουσική για καλούς ανθρώπους».

* Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για την ελληνική μουσική για να είμαστε ειλικρινείς. Ανακαλύψαμε ήχους από τα 60's και δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Γιάννης Σπανός. Στα samples μας χρησιμοποιούμε υλικό από παλιότερες δεκαετίες. Ανακαλύψαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές τουρκικές ηχογραφήσεις από την εποχή εκείνη: Fairuz ή Aris San για παράδειγμα είναι το είδος των τραγουδιστών που ανακαλύψαμε με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη, παρακολουθούμε και συνεργαζόμαστε με τη νέα γενιά beatmakers όπως ο Mononome ή ο Billa Qause και προφανώς ο αδελφός μας Kill Emil με τον οποίο συνεργαζόμαστε στην τελευταία μας κυκλοφορία «Le Savoir Faire».

* Είναι πάντα ωραίο να παίζεις στην Αθήνα, μας αρέσει πραγματικά η ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι Οσες φορές ήρθαμε, το διασκεδάσαμε πολύ. Το Σάββατο στο Gagarin θα παρουσιάσουμε το νέο μας σόου. Το EP μας με τον Skarra Mucci, «Golden Nuggets», θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.