Πήγαμε, είδαμε: Allah-Las, μία μέτρια συναυλία μέχρι το επόμενο sold out τους στην Ελλάδα

Πήγαμε, είδαμε: Allah-Las, μία μέτρια συναυλία μέχρι το επόμενο sold out τους στην Ελλάδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λίγο πριν τις 10.30 σε ένα κατάμεστο Fuzz, το καλιφορνέζικο συγκρότημα πήρε τη θέση του στη σκηνή έχοντας στις αποσκευές του και τον 4ο και πιο αδύναμο δίσκο της καριέρας του.

25 Οκτωβρίου 2019

Του Τάσου Παπαϊωάννου

Εκτός από τις psychedelic, surf, garage, rock n roll μελωδίες τους, οι Allah-Las μας πρόσφεραν και μια συναυλία-μπέρδεμα. Η αγάπη μας για τη vintage αισθητική τους είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη ενώ το συγκρότημα έχει χτίσει το κοινό του με τις προηγούμενες επισκέψεις του και ειδικά με το ντεμπούτο album του. Οπότε όλα συνηγορούσαν ότι θα είχαμε μια ενδιαφέρουσα συναυλία, αλλά αυτή τη φορά και για μια ώρα τουλάχιστον, το πράγμα δε λειτούργησε. Εισαγωγή με το ορχηστρικό Sacred Sands, μόλις 2ο τραγούδι το Busman’s Holiday και όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι λείπει.

Στατικοί, άκεφοι, άνευροι, παγωμένοι... Μήπως και κουρασμένοι μια και ήταν η τελευταία συναυλία της περιοδείας τους; Άγνωστο. Αν ήταν ταινία, σίγουρα κάπου στη μέση θα μας είχαν πιάσει τα χασμουρητά, αν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας θα ήταν ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο κόσμος πάντως έδειξε υπομονή και η συνέχεια της συναυλίας στο τέλος τον δικαίωσε. Εκεί που το παιχνίδι έδειχνε χαμένο, στο τελευταίο μισάωρο έχουμε την απόλυτη ανατροπή. Sandy από τον πρώτο δίσκο τους και καπάκι Vis a Vis δίνουν τον έναυσμα για την αλλαγή κλίματος.

Οι ταχύτητες έχουν ανεβεί, ο κόσμος, ειδικά στην αρένα, δείχνει να το απολαμβάνει, ασταμάτητος χορός, crowd surfing, το συγκρότημα ανεβάζει ένταση και διάθεση. Φινάλε με το Catamaran μέσα σε αποθέωση και μιάμιση ώρα μετά την έναρξη μας αποχαιρετούν έχοντας σώσει την παρτίδα κυριολεκτικά στο 90´.

Εν κατακλείδι: ήταν αρκετό το τελευταίο μισάωρο για να χαρακτηριστεί μία συναυλία επιτυχημένη; Θεωρώ πως όχι, ήταν μια μέτρια συναυλία, αλλά όταν το ελληνικό κοινό χτίζει μια σχέση αγάπης με κάποιο συγκρότημα, δύσκολα θα υπάρξει κάτι που θα διαταράξει αυτή τη σχέση. Το πιο πιθανό λοιπόν για τους Allah-Las είναι πως το τελευταίο μισάωρο δείχνει αρκετό για να τους χαρίσει ένα ακόμα sold out στην επόμενη επίσκεψή τους. Το λες και κατόρθωμα.