Ο Αριστείδης Χατζησταύρου στο Μουσικό Κουτί

Ο Αριστείδης Χατζησταύρου στο Μουσικό Κουτί
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου όπου θα παρουσιάσει το νέο του δίσκο.

20 Νοεμβρίου 2019

Ο Αριστείδης Χατζησταύρου με το άλμπουμ "Ινώ", αναδημιουργεί για δύο ή τρείς κιθάρες, έντεκα παραδοσιακά τραγούδια του Αιγαίου (Μες στου Αιγαίου, Να τα ταξιδέψω θέλω, Μπρατσέρα  κ.ά.) βασισμένος στα κείμενα της δημοτικής μας ποίησης με τις αντίστοιχες μελωδικές γραμμές και τις παραλλαγές τους στο χρόνο. Έχοντας την Ελλάδα ως ορμητήριο του μουσικού του βίου, έβαλε μικρούς κόσμους να υποκλιθούν ως ανταπόδοση στον ένα, που προ-υπάρχει. Η κλασική και ακουστική κιθάρα, ως φυσικός ηχητικός κόσμος, η ηλεκτρική κιθάρα ως ο τωρινός κόσμος του ρεύματος και η ανθρώπινη φωνή αποτελούν τα μοναδικά δομικά στοιχεία του εγχειρήματος,

Ο πειραματισμός του πάνω στο παραδοσιακό αυτό υλικό, παράγει εντέλει ένα πρωτότυπο μουσικό έργο. Αποτελεί έναν διάλογο στο εδώ-και-τώρα με την παράδοση που τα περιβάλει, από την οποία εμπνέεται και κατ' αυτόν τον τρόπο αναδημιουργεί.

Η ηχογράφηση της Ινούς πραγματοποιήθηκε στο στούντιο Ηχοβρύχιο, με ηχολήπτη τον Γιάννη Οικονόμου και υπεύθυνο παραγωγής τον Νίκο Ζούδιαρη. Συμμετέχει η Ελένη Τσαλιγοπούλου (Τούτες τις μέρες - Χορέψετε) και ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου.

Ο γενικός τίτλος  Ινώ προέρχεται από την ομηρική «Οδύσσεια» όπου η μεταξύ θάλασσας και ουρανού αμφιλεγόμενη θεότητα Ινώ ή Λευκοθέα, παρεμβαίνει στη σύγκρουση του Ποσειδώνα με τον Οδυσσέα, διασώζοντας τον τελευταίο έξω απ’ τη χώρα των Φαιάκων.

Μαζί του οι μουσικοί - κιθαρίστες Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου και Αντρέας Μπουλασίκης και η τραγουδίστρια Μαρία Παπαδοπούλου. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.