Ο Σόλων Λέκας στον Αστερίσκο

Ο Σόλων Λέκας στον Αστερίσκο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο κορυφαίος «αμανετζής» , έρχεται από την Λέσβο, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και στήνει μαζί με τους μουσικούς του ένα μοναδικό μεσημεριανό γλέντι… «αλά παλαιά» με αμανέδες, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

20 Νοεμβρίου 2019

Ο Σόλων Λέκας, ερμηνεύει σκοπούς και λόγια, «βουτώντας» στην ψυχή του, μεταφέροντας ατόφια τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής, που έχουν ζυμωθεί μέσα στην καθημερινότητα, αντλώντας από το πηγάδι των βιωμάτων και των αναμνήσεων.

Γεννημένος το 1946 στην Πηγή της Λέσβου, αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση ερασιτέχνη, αυτοδίδακτου τραγουδιστή. Τεχνίτης της πέτρας, τραγουδιστής, ερασιτέχνης οργανοπαίκτης και χορευτής.

Τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια της Μυτιλήνης και Μικρασιάτικα. Έχει ηχογραφήσει πέντε cd τα οποία κυκλοφορούν στην τοπική αγορά. Το ρεπερτόριο του Μυτιληνιού τραγουδιστή (χτίστη και λιθοξόου στο επάγγελμα) περιλαμβάνει όλα τα παλιά μυτιληνιά τραγούδια, πλήθος μικρασιάτικων, καθώς και αμανέδες.

«Η ωραιότερη στιγμή είναι όταν θα αρχίσεις να τραγουδάς με μια ωραία παρέα. Το τραγούδι είναι γιατρικό, είναι το φαΐ, το ποτό, η ζωή μου… Και το πρωί που θα ξυπνήσεις να δεις τον ήλιο. Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από αυτό;»…

Μαζί του οι μουσικοί: Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, Ταξιάρχης Γεωργούλης στο ούτι, Τάσος Πούλιος στο κανονάκι και Γιώργος Ψάτης στο βιολί.

Έναρξη 14:30