Δύο τενόροι στην Αθήνα

Δύο τενόροι στην Αθήνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

José Carreras και José Cura έρχονται για δύο μοναδικές συναυλίες αυτήν την εβδομάδα.

20 Νοεμβρίου 2019

Ένας από τους πιο σπουδαίους τενόρους του κόσμου ο José Carreras, πραγματοποιεί την τελευταία διεθνή περιοδεία του επιλέγοντας και την Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο κλειστό Γήπεδο μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α.

Τον Καταλανό τενόρο θα πλαισιώσει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ενώ η συναυλία χαρακτηρίζεται ως μοναδική, αφού θα είναι η τελευταία του εμφάνιση τόσο για την Ελλάδα όσο και για όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Γεννημένος στη Βαρκελώνη το 1946, ο Χοσέ Καρέρας έδειξε από την παιδική του ηλικία την αγάπη του στο τραγούδι. Στα 18 του και αφού είχε αρχίσει μαθήματα μουσικής από μικρή ηλικία, πήρε μέρος στην οντισιόν για το ρόλο του τενόρου στη Νόρμα. Η μαγεία της φωνής του, ως Φλάβιο, καθήλωσε τους κριτικούς και εντυπωσίασε τη συμπρωταγωνίστριά του Μονσερά Καμπαγιέ. Σήμερα, το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει πάνω από 60 όπερες και περισσότερους από  600 τίτλους τραγουδιών από το μπαρόκ μέχρι και την σύγχρονη μουσική.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Ο Πλάθιντο Ντομίνκο τον έχρισε άξιο διάδοχό του όταν το 1997 διηύθυνε την ορχήστρα ώστε να ερμηνεύσει άριες του Πουτσίνι, ανάμεσά τους και την υπέροχη “Nessun Dorma”, ενώ οι Times τον ονόμασαν τον «τέταρτο τενόρο» μετά από τους Λουτσιάνο Παβαρότι, Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντομίνγκο. Ο Αργεντινός José Cura (Χοσέ Κούρα), έρχεται στο Christmas Theater την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Το 2002 στο Ηρώδειο έδωσε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που όσοι το παρακολούθησαν το θυμούνται ακόμα. Ο Χοσέ Κούρα δεν είναι απλά ένας τενόρος. Είναι ένας καλλιτέχνης που μπορεί να διευθύνει μια ορχήστρα, να ερμηνεύει με πάθος ως τενόρος αλλά και να σκηνοθετεί, να ζωγραφίζει, να φωτογραφίζει, να γράφει.

Ο Χοσέ Κούρα έρχεται και πάλι στην Αθήνα για να παρουσιάσει ένα Χριστουγεννιάτικο Γκαλά γεμάτο αγαπημένες άριες από διάσημες όπερες αλλά και κλασικά τραγούδια που έχουμε αγαπήσει. Άλλωστε θεωρεί πως η καλή μουσική υπάρχει σε όλα τα είδη. Όπως αναφέρει: «Για παράδειγμα το "Yesterday" των Μπιτλς είναι ένα πολύ καλό κλασικό τραγούδι. Προέρχομαι από μια σοφή οικογένεια που άκουγε με την ίδια αγάπη Μπιτλς, Λιστ, Μπετόβεν και Έλα Φιτζέραλντ ή Σινάτρα. Ο γιος μου παίζει ηλεκτρική κιθάρα και τραγουδάμε μαζί ραπ, αλλά αναγνωρίζει την 3η Συμφωνία του Ραχμάνινοφ και αγαπάει τον Σούμπερτ».

Μαζί του συμπράττει η Συμφωνική ορχήστρα Τσαϊκόφσκι υπό την διεύθυνση του Δαυίδ Ντελισάντι.

Περισσότερα ΕΔΩ: