Nova εναντίον Παναθηναϊκού και DPG Media για «στοχοποίηση» δημοσιογράφου της

Nova εναντίον Παναθηναϊκού και DPG Media για «στοχοποίηση» δημοσιογράφου της
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Πόλεμος» ανακοινώσεων τα τελευταία 24ωρα, μεταξύ της συνδρομητικής πλατφόρμας, της «πράσινης» ΚΑΕ και του μιντιακού ομίλου.

13 Δεκεμβρίου 2019

update: Από το στούντιο της Nova θα γίνει, τελικά, η περιγραφή του αγώνα Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός. «Προτεραιότητα η ασφάλεια των δημοσιογράφων μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η συνδρομητική πλατφόρμα:

Από το στούντιο θα γίνει η μετάδοση του αποψινού αγώνα της Euroleague Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, καθώς πρώτη προτεραιότητα της Nova είναι η ασφάλεια των εργαζόμενων της. Έτσι μετά την στοχοποίηση του δημοσιογράφου της κ. Χρήστου Καούρη από μέσα συγκεκριμένου ομίλου, η Nova αποφάσισε να μην θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του δημοσιογράφου της και να πραγματοποιήσει την μετάδοση του αγώνα από το στούντιο. 


Μετά την κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την 24 Media του Δημήτρη Μάρη πριν λίγες εβδομάδες, η DPG Media και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, αμφότερα ιδιοκτησίας του πρώτου, στρέφονται εναντίον και της Nova. Αφορμή στάθηκε ο ορισμός του Χρήστου Καούρη από την συνδρομητική πλατφόρμα, για να περιγράψει το αποψινό εκτός έδρας παιχνίδι των «πρασίνων» με την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της Euroleague.

Κείμενο που ανέβηκε στο Onsports.gr και το Leoforos.gr, site που ελέγχονται από την DPG Media, αναφέρει πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εμφανίζονται ενοχλημένοι από την ενέργεια της Nova, υποστηρίζοντας πως ο δημοσιογράφος της ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Ολυμπιακού, σε αντιδικία που εμπλέκονταν οι δύο ομάδες.

Καούρης: Από μάρτυρας του Ολυμπιακού… speaker στο Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός!

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού το γεγονός ότι ο Χρήστος Καούρης, ο άνθρωπος δηλαδή που έφερε η ΚΑΕ Ολυμπιακός ως μάρτυρα, θα είναι ο speaker της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, την προσεχή Παρασκευή στη Βαρκελώνη.

Προφανώς οι άνθρωποι της NOVA είτε δεν ενημερώθηκαν για την απόφαση του συνεργάτη τους, είτε εξυπηρετούν άλλους σκοπούς με αυτή την επιλογή. Όπως έλεγαν μάλιστα οι άνθρωποι των Πρωταθλητών Ελλάδος «αυτά που συμβαίνουν εσχάτως, δεν έχουν προηγούμενο! Ούτε… δημοσιογράφοι της Θύρας 7 δεν έχουν κάνει όσα πράττουν τις τελευταίες μέρες δύο συγκεκριμένα μέσα». Σε κάθε περίπτωση τόσο η μία επιλογή, όσο και η άλλη εξηγούν πολλά για όσα παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, η ΚΑΕ στράφηκε (εκ νέου) εναντίον του Sport24.gr αλλά και του δημοσιογράφου της Nova, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Για μια ακόμη φορά, ο ιστότοπος Sport24, ακολουθώντας πιστά την επίσημη αντιπαναθηναϊκή του θέση, διαστρεβλώνει την αλήθεια με αποτέλεσμα να παραπληροφορεί το κοινό.

Προφανώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε καμία υπόθεση στο CAS! Μετά τη δικαίωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και στους δυο βαθμούς της Euroleague, η ΚΑΕ Ολυμπιακός απέσυρε την έφεσή της, το διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης έκρινε πως είναι αναρμόδιο και επέστρεψε την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή, τόσο λόγω... νέας κατάθεσης δημοσιογράφου της NOVA (!!) όσο και για να συνεκδικασθεί με την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εις βάρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντική δυσφήμηση και την παραπλάνηση του κοινού από την πλευρά του Sport24, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της, προσφεύγοντας στα αρμόδια ποινικά και αστικά δικαστήρια ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των καθ' έξιν συκοφαντών.

Η Nova στην απάντησή της έκανε λόγο για «αβάσιμη παραφιλολογία» από την πλευρά των «πρασίνων», παρουσιάζοντας την εκδοχή της για τα γεγονότα.

Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων, που ανήκουν στον όμιλο DPG Media και ξεκάθαρα στοχοποιούν το δημοσιογράφο των καναλιών Novasports και εργαζόμενο της εταιρείας μας, κ. Χρήστο Καούρη και, σε συνέχεια, της προηγηθείσας ανακοίνωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Τρίτη 10/12), σχετικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αγώνα της 9ης Νοεμβρίου 2018 στο ΟΑΚΑ μεταξύ των δύο Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague, η Nova, προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζει τα εξής:

1. Ο δημοσιογράφος της Nova κ. Χρήστος Καούρης, όπως γνώριζε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κλήθηκε το Φεβρουάριο του 2019 να καταθέσει ενόρκως ενώπιον της ελληνικής τακτικής δικαιοσύνης, στο πλαίσιο διεξαγόμενης ποινικής διαδικασίας. Ως οφείλει εκ του νόμου ο κάθε έντιμος Έλληνας πολίτης σε αντίστοιχες διαδικασίες, έτσι και ο κ. Καούρης παρουσιάστηκε ενώπιον των αρμοδίων αρχών και ανέφερε αποκλειστικά και μόνο τα γεγονότα που ο ίδιος γνώριζε, όπως τα γνωρίζουν, άλλωστε και όλες οι εμπλεκόμενες στην εν λόγω διαμάχη πλευρές.

2. O δημοσιογράφος της Nova κ. Χρήστος Καούρης δεν προέβη σε καμία νέα κατάθεση σε κανένα δικαστήριο, όπως ανακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένου του CAS, ούτε φυσικά αποτέλεσε «μάρτυρα κατηγορίας» εναντίον οποιουδήποτε αναφορικά με την εκκρεμή από το 2018 διαμάχη ανάμεσα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Τα παραπάνω τονίζονται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, προκειμένου να σταματήσει η κατευθυνόμενη, τελείως αβάσιμη παραφιλολογία για τα γεγονότα και το βασικότερο για να προστατεύσουμε το συνάδελφο μας που στοχοποιείται από ΜΜΕ συγκεκριμένης ιδιοκτησίας.

Πάγια και διαχρονική θέση της Nova είναι ο σεβασμός του νόμου, η μη εμπλοκή της σε διαμάχες τρίτων και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων.

Η Nova προκειμένου να προασπίσει πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια των εργαζομένων της και των οικογενειών τους και στη συνέχεια τη φήμη και το κύρος της εταιρείας, από αυτές τις αδικαιολόγητες επιθέσεις ΜΜΕ συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ενημερώνοντας, μάλιστα, τις αρμόδιες αρχές τις οποίες καλεί να εξετάσουν τα γεγονότα και να πράξουν άμεσα τα δέοντα.

Την δική του εκδοχή παρουσίασε και ο Παναθηναϊκός, απαντώντας στην συνδρομητική πλατφόρμα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της NOVA, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά την αλήθεια, όπως αυτή αποτυπώνεται πέραν από κάθε αμφισβήτηση στην ίδια την ένορκη που έδωσε ο δημοσιογράφος της NOVA, την 12η Απριλίου 2019- πολύ μετά το πέρας τόσο των δύο βαθμών εκδίκασης της Ευρωλίγκα στους οποίους δικαιώθηκε απολύτως η ΚΑΕ μας, όσο και μετά τις προθεσμίες των αστικών δικαστηρίων στα οποία εκκρεμούν οι αγωγές μας!

Ο εν λόγω δημοσιογράφος έξι ολόκληρους μήνες μετά τον αγώνα μας με τον Ολυμπιακό, κατέθεσε ενόρκως κατόπιν αιτήματος του Ολυμπιακού, ενώπιον του πταισματοδίκη, αναφερόμενος σε …συζήτηση αυτού με συνεργάτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και παρουσιάζοντας αυτήν ως… ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Άπαντες οι αναφερόμενοι στην ένορκή του διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα ο εν λόγω δημοσιογράφος ισχυρίζεται, ενώ η ΚΑΕ ρητώς επιφυλάσσεται να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Τέλος, καλούμε τη Nova, σε περίπτωση που την αγνοεί, να ζητήσει την επίμαχη ένορκη από το συνεργάτη της, ώστε να της καταστεί σαφές το πότε και πώς δόθηκε αυτή, καθώς και το πλήρες περιεχόμενό της με το οποίο είμαστε βέβαιοι πως θα εκπλαγεί.

Σήμερα το πρωί η Nova δήλωσε πως θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές για την «στοχοποίηση» του Χρήστου Καούρη, από τα site της DPG Media, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» από πλευράς τους.

H Nova ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου της

Σε συνέχεια των γεγονότων των τελευταίων ημερών και της χθεσινής της ανακοίνωσης, η Nova ενημέρωσε και τις αρμόδιες Αρχές για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου της κ. Χρήστου Καούρη από websites του ομίλου DPG Media.

Σε συνέχεια των γεγονότων των τελευταίων ημερών και της χθεσινής της ανακοίνωσης, η Nova ενημέρωσε και τις αρμόδιες Αρχές για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου της κ. Χρήστου Καούρη από websites του ομίλου DPG Media.

Από τα συγκεκριμένα μέσα συνεχίζεται μια αβάσιμη παραφιλολογία, που εσκεμμένα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αγνοώντας ότι ο δημοσιογράφος της Nova κ. Χρήστος Καούρης, δεν κατέθεσε αυτοβούλως, αλλά εκλήθη δύο φορές από τις δικαστικές αρχές να καταθέσει ενόρκως στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις μηνύσεις που έχουν "ανταλλάξει" μεταξύ τους η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, η Nova έστειλε επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών ενημερώνοντάς τους για όλα τα παραπάνω.

Μέσω της εν λόγω επιστολής, η Nova ζητεί από τις αρμόδιες Αρχές να επιληφθούν της κατάστασης, να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων, καθώς και της προστασίας της φήμης, της αξιοπιστίας και της περιουσίας της εταιρείας.

Στη νέα απάντησή της, με πολλούς αποδέκτες αυτή τη φορά, οι «πράσινοι» δήλωσαν πως με τη σειρά τους θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τους «συκοφάντες και εμπαθείς, που επιδίδονται μάταια σε έναν πόλεμο λάσπης» εναντίον της.

Οι καλοί μάνατζερ κρίνονται από τα αποτελέσματα των ισολογισμών και τους μετόχους των εταιρειών όπου εργάζονται.

Οι καλοί δημοσιογράφοι -και ευτυχώς έχουμε πολλούς τέτοιους- κρίνονται από τα νούμερα των μετρήσεων των Μέσων στα οποία εργάζονται και κυρίως από την εκτίμηση των αναγνωστών.

Οι σωστοί φίλαθλοι κρίνονται από τον πολιτισμό που επιδεικνύουν στις προκλήσεις που δέχονται.

Οι συκοφάντες και οι εμπαθείς, που επιδίδονται μάταια σε έναν πόλεμο λάσπης θα αντιμετωπισθούν και πάλι από την Ελληνική Δικαιοσύνη και από κανέναν άλλον. Για αυτό καλούμε άπαντες να επιδείξουν για ακόμη μια φορά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, αφήνοντας τους ελάχιστους περιθωριοποιημένους ακραίους στην κρίση των δικαστών και μόνο.